Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Història econòmica de Catalunya Història econòmica de Catalunya

Història econòmica de Catalunya

Gaspar Feliu

Descripció de l'obra

El llibre de Gaspar Feliu ens ofereix una síntesi clara i ordenada del que ha estat l’economia catalana al llarg dels segles. És una obra cabdal per entendre quin paper ha tingut l’economia en l’esdevenir de Catalunya des dels temps més reculats de la prehistòria fins a la crisi actual.

Des de la romanització, la formació de Catalunya i la gran expansió medieval, al creixement del segle XVIII, la revolució industrial del XIX, el gran tombant dels anys cinquanta i la crisi que va destruir gran part de la indústria tradicional catalana el segle XX. L’economia catalana va continuar creixent, però amb més atenció a l’especulació que a la producció, en un clima d’eufòria i endeutament privat i públic que és el responsable principal de la crisi actual.

La història no pot dir com sortir de la crisi, però permet veure com s’han produït i superat altres crisis al llarg del temps.Tot i la magnitud de dificultats de tot tipus, Catalunya ha superat moments pitjors.

Característiques tècniques de l'obra
TítolHistòria econòmica de Catalunya
AutorGaspar Feliu
Col·leccióBase Històrica
Número95
Format15,5 x 23,5 cm.
Pàgines184 pàgines
ISBN978-84-15711-02-5
Preu15 €
Autor

Gaspar Feliu és catedràtic de la Universitat de Barcelona i membre numerari de la Secció Històrico- Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Entre les seves obres destaquen Història de la Taula de Canvi de Barcelona (1989), en col·laboració amb Anna M. Adroer; El funcionament del règim senyorial a l’Edat Moderna. L’exemple del Pla d’Urgell (1990); Pesos, mides i mesures als Països Catalans (1990), en col·laboració amb Claudi Alsina i Lluís Marquet; Precios y salarios en la Cataluña moderna (1991); Introducció a la Història Econòmica Mundial (2006, amb traducció al castellà) en col·laboració amb Carles Sudrià, i La llarga nit feudal. Mil anys de pugna entre senyors i pagesos (2010). Ha participat també en obres col·lectives com Societat i economia (Symposium internacional sobre els orígens de Catalunya, 1992); «Activitats econòmiques» (volum II de la Història de Barcelona dirigida per Jaume Sobrequés) i, amb el mateix títol al volum III, en aquest cas en col·laboració amb Antoni Riera (1992); els capítols «La población» i «La vida económica» (volum VII/2 de la Historia de España dirigida por Ramón Menéndez Pidal, 1999); i «L’expansió medieval catalana» i «La crisi de la baixa edat mitjana» en Revisió Historiogràfica de Jaume Vicens Vives (2010), a més de nombrosos articles, ponències i comunicacions a congressos.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 15,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT
  • Al Palau, a l'hivern
  • Sodomites catalans
  • Espanya contra Catalunya
  • CRISTÒFOR COLOM FOU CATALÀ
  • Sant Jordi. Una llegenda mil·lenària
  • Abadesses i priores a la Catalunya medieval
  • TRAÏDORS A CATALUNYA
  • Estudis d’història de Catalunya. Vol. 2
  • Una nova planta contra Catalunya
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació