Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Història de l'art a Catalunya Història de l'art a Catalunya

Història de l'art a Catalunya

Creació artística, paisatge i societat

Xavier Barral i Altet

Aquesta obra ens ofereix una visió planera, personal i rigorosa, de l’evolució de l’art català a través dels segles, des de la Prehistòria fins avui. Per ajudar a entendre la creació d’ara i dels darrers decennis, l’autor dedica una atenció especial a l’art del segle XX i els inicis del XXI. El lector trobarà en aquest llibre, a més de les claus per entendre l’art i l’arquitectura que l’envolten quotidianament, l’explicació de molts altres aspectes del patrimoni, des de les transformacions de la natura degudes a l’home fins a les festes populars, la fotografia, el cinema, el disseny industrial o les arts gràfiques. L’autor, un dels més reconeguts especialistes europeus en la matèria, ens lliura un assaig personal en el qual l’art és entès en un sentit molt ampli i en què l’acte creatiu és examinat en funció dels condicionants socials que l’acompanyen, amb una atenció especial al paper que representa el paisatge i l’environament històric en l’obra d’art de cada època.

Característiques tècniques de l'obra
TítolHistòria de l'art a Catalunya
SubtítolCreació artística, paisatge i societat
AutorXavier Barral i Altet
Col·leccióBase Històrica
Número102
Format15,5 x 23,5 cm.
Pàgines200
ISBN978-84-15711-23-0
Preu17 €
Autor

Xavier Barral i Altet, nascut a Barcelona, és historiador de l’art, catedràtic emèrit d’Història de l’Art Medieval de la Universitat de Rennes a França, catedràtic convidat de la Universitat de Venècia Ca’Foscari a Itàlia, membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, de nombroses acadèmies estrangeres, i corresponent de la Real Academia de la Historia i de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, de Madrid. Ha estat director general del Museu Nacional d’Art de Catalunya, director de la Mission Historique Française en Allemagne a Göttingen i professor convidat de moltes universitats europees i americanes. Ha estat vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu i president del Club d’Opinió Arnau de Vilanova. Ha dirigit l’obra col·lectiva en setze volums Art de Catalunya = Ars Cataloniae (L‘Isard, 1997-2003), i entre les seves obres recents destaquen Catalunya destruïda (Edicions 62, 2005), Contre l’art roman? Essai sur un passé réinventé (París, Fayard, 2006; trad. italiana, Milà, 2009; trad. croata, Zagreb, 2010), L’arte gotica (Milà, Jaca Book, 2008), L’art romànic català a debat (Edicions 62, 2009), Abecedari Tàpies (Editorial Base, 2009), L’art i la dona: assaig sobre la voluntat artística femenina (Editorial Base, 2010). Acaba de rebre un gran homenatge internacional, Le plaisir de l’art du Moyen Âge. Commande, production et réception de l’oeuvre d’art. Mélanges en hommage à Xavier Barral i Altet (París, Picard, 2012) amb més de cent trenta aportacions de coneguts historiadors, escriptors i artistes catalans i estrangers.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • PATRIOTES I RESISTENTS
  • Josep Maria Ainaud de Lasarte
  • BARRI XINO
  • L'Estat Ecològic
  • Guia de cerveses de Catalunya
  • Estanislau Ruiz Ponsetí
  • La llengua de la llibertat. Aplec de textos i parlaments sobre llengua i cultura
  • Santiago Carrillo
  • Almansor i la destrucció de Barcelona
  • EL TRIOMF DE LA MEMÒRIA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació