Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Ramon Llull. Centenari d’un centenari (1916-2016)

Ramon Llull. Centenari d’un centenari (1916-2016)

VV. AA.

Descripció de l'obra

Amb motiu d’acomplir-se el VIIè centenari de la mort de Ramon Llull, el gran pensador català pare de la llengua catalana moderna, Editorial Base ofereix l’obra d’homenatge que, el 1916, la prestigiosa revista Quaderns d’Estudi va dedicar al pensador del segle XIII, amb textos de Llorenç Ribes, Lluís Pastre, Robert Speer, Jordi Rubió i Balaguer i Ramon d’Alós. D’aquesta manera, Editorial Base se suma i contribueix a recuperar la memòria històrica de Llull i la d’aquells que ara fa cent anys varen evocar l’obra impressionant del nostre avantpassat.

Característiques tècniques de l'obra
TítolRamon Llull. Centenari d’un centenari (1916-2016)
AutorVV. AA.
Col·leccióBase Històrica
Número139
Format15,5 x 23 cm., 90 pàgines
ISBN978-84-16587-43-8
Preu12 €
Autor

Llorenç Riber i Campins (Campaner, Mallorca, 1881-1958). Poeta de l’escola mallorquina i mestre en gai saber. Articulista i traductor d’autors llatins al català. Entre les seves obres destaquen Poesies, La minyonia d’un infant orat, i les traduccions de l’Eneida i les Geòrgiques de Virgili.

Lluís Pastre (Clarmont d’Erau, Llenguadoc, 1863 - Perpinyà, 1927). Gramàtic, mestre i escriptor, Pastre va ser una de les figures més representatives del catalanisme a la Catalunya Nord. Publicà nombrosos articles de pedagogia a la Revue catalane i va ser president del sindicat de mestres dels Pirineus Orientals. Entre les seves obres destaquen La langue catalane populaire en Roussillon, Le catalan a l’école, Eléments de grammaire catalane.
Robert E. Speer (Huntington, Pennsylvania, 1867-1947). Estudiant de teologia de la Universitat de Princeton, va ser secretari de l’Església presbiteriana per a les missions estrangeres. Speer, una de les figures protestants més respectades del seu temps, va escriure un gran nombre d’articles i llibres, entre ells The Gospel and the New World, Of one blood: a short study of the race problem, The church and missions, The finality of Jesus Christ i Some Great Leaders on the World Movement.
Jordi Rubió i Balaguer (Barcelona, 1887-1982). Filòleg, professor i historiador de la literatura catalana. Director de la Biblioteca de Catalunya des de la seva fundació (1914) i professor de literatura catalana, bibliologia i biblioteconomia de l’Escola de Bibliotecàries. Entre les seves obres destaquen, La lògica en rims del Gazzali glosada en rims per Ramon Llull, Obres essencials de Ramon Llull, De l’edat mitjana al Renaixement: figures literàries de Catalunya i València.
Ramon d’Alòs-Moner i de Dou (Barcelona, 1885-1939). Historiador de la cultura catalana i professor, va ser secretari general de l’Institut d’Estudis Catalans des del 1918 fins a la seva mort. Va centrar les seves investigacions en dues figures cabdals de la cultura catalana: Ramon Llull i Arnau de Vilanova. Va publicar, entre altres, El manuscrit Ottoboniano i Els catàlegs lul.lians.
Compra on-line

Preu: 12,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • ESTUDIS D'HISTÒRIA DE CATALUNYA
  • Els fets del 6 d'octubre de 1934
  • MECANOSCRIT SOBRE ELS MONJOS DE MONTSERRAT
  • L’exili republicà als Països Catalans. Una diàspora històrica
  • LA CREACIÓ DEL MITE COMPANYS
  • El federalisme vist per Isidre Molas
  • Roger de Llúria
  • Crisis i canvis de règim a Espanya i a Catalunya (1898-2015)
  • FRANCESC CAMBÓ
  • PIERRE VILAR I LA HISTÒRIA DE CATALUNYA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació