Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Política de defensa i Estat propi Política de defensa i Estat propi

Política de defensa i Estat propi

J. Clotet, F. X. Hernàndez Cardona, D. Bajona, T. Florido, M. Sanjaume, M. Gafarot, P. Serrano, P. Molas, D. Soler, D. Lee, K. Dorca

Descripció de l'obra

 

En una futura Catalunya independent, necessitaríem els catalans un exèrcit propi?

El debat, en què sovint les posicions són antagòniques, és obert al carrer, als mitjans de comunicació, en els cercles d’opinió. 

Però la pregunta ha d’anar més enllà: hauríem de tenir una política de defensa pròpia? En un món globalitzat i interdependent, onze experts raonen els motius pels quals un Estat independent no podria prescindir d’una política de defensa, interconnectada amb la resta dels països que pertanyen al bloc occidental. 

Des d’una perspectiva àmplia, aquest llibre, amè i escrit des del rigor però amb la voluntat d’arribar a tots els ciutadans de Catalunya, ens mostra com s’hauria d’articular aquesta política de defensa. Perquè «tota llibertat és il.lusòria quan no es compta amb els mitjans per defensar-la».

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolPolítica de defensa i Estat propi
AutorJ. Clotet, F. X. Hernàndez Cardona, D. Bajona, T. Florido, M. Sanjaume, M. Gafarot, P. Serrano, P. Molas, D. Soler, D. Lee, K. Dorca
Col·leccióBase Històrica
Número143
Format15,5 x 23,5 cm, 224 pàgines
ISBN978-84-16587-65-0
Preu17,80 €
Autor

Jaume Clotet i Planas (Barcelona, 1974). Llicenciat en Periodisme per la UAB i en Història per la UB. Ha estat cap de política del diari Avui, corresponsal al País Basc i subdirector de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació com a analista polític i és autor de diversos assaigs i novel·les. Actualment és director general de Comunicació del Govern.

Francesc Xavier Hernàndez Cardona (Barcelona, 1954). Historiador, catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona. És autor, entre altres llibres, de El Zohar de Barcelona i, en col·laboració amb Francesc Riart i Jou , de Soldats, guerrers i combatents dels Països Catalans i de Barcelona 1714. Jacques Rigaud: Crònica de tinta i pólvora.
 
David Bajona i Carrera (Barcelona, 1971). Politòleg i postgrau en comunicació política. Ha estat analista del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) i col·laborador de diversos mitjans de comunicació sobre afers militars, conflictes i terrorisme. Actualment és responsable d’una àrea d’anàlisi sobre opinió publicada de la Generalitat.
 
Toni Florido Reyes (Terrassa, 1972). Llicenciat i MBA en Administració i Direcció d’Empreses per la UPC. President de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI) i responsable del subàmbit de Defensa del Partit Demòcrata (PDECat).
 
Marc Sanjaume i Calvet (Barcelona, 1984). Doctor en Ciència Política per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Ha estat investigador i docent a la Universitat de Quebec a Mont-real. També ha visitat com a investigador les universitats de Laval i Edimburg. Actualment és assessor en matèria de política comparada a l’Institut d’Estudis de l’Autogovern (IEA).
 
Marc Gafarot i Monjó (Palamós, 1975). Llicenciat en Humanitats per la Universitat de Navarra i màster en Política Europea per la London School of Economics (LSE) i de Política d’Amèrica Llatina per la Universitat de Liverpool. Ha treballat a Bloomberg, com a assessor al Parlament Europeu i al CIDOB. Exerceix com a analista polític i és expert en relacions internacionals, nacionalismes i seguretat.
 
Pol Serrano i Pueyo (Barcelona, 1988). Periodista. M.A. Politics & International Relations per la Universitat de Kent. Ha treballat a El Punt Avui, en una empresa d’intel·ligència econòmica i actualment treballa a la Generalitat de Catalunya. Escriu articles sobre geopolítica a la revista Catalan International View.
 
Pol Molas i Cañís (Barcelona, 1982). Analista del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) entre els anys 2008 i 2013. Membre fundador de la Sectorial de Defensa de l’ANC i de la Societat d’Estudis Militars (SEM).
Daniel Soler i González (Cardedeu, 1983). Enginyer tècnic agrícola. Membre fundador de la Sectorial de Defensa de l’ANC i de la Societat d’Estudis Militars (SEM).
 
Dorcha Lee (Kilkenny, Irlanda, 1943). Graduat a l’Irish Military College, ha servit durant 42 anys a les Forces de Defensa d’Irlanda, on va assolir el grau de coronel. Ha participat en operacions internacionals de les Nacions Unides a Xipre, Líban, Síria, Israel, Iraq i Somàlia. També ha servit com a representant militar irlandès a Brussel·les. Actualment és a la reserva i participa en observacions electorals arreu del món. És articulista especialitzat en temes de defensa i seguretat, i autor d’un estudi sobre un model de defensa d’una Escòcia independent.
 
Joaquim Dorca Bis (Barcelona, 1962). Periodista i empresari.
 
Compra on-line

Preu: 17,80 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Dones de les terres gironines
  • La Veu de Catalunya
  • L’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana.
  • Resistència. La premsa en català, censura i repressió
  • Un poble traït. Corrupció, incompetència política i divisió social
  • PRAT DE LA RIBA
  • Catalunya al segle XV
  • Ferran el catòlic
  • LA CREACIÓ DEL MITE COMPANYS
  • Les terceres vies a Europa
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació