Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
HISTÒRIA DELS MOVIMENTS NACIONALISTES HISTÒRIA DELS MOVIMENTS NACIONALISTES

HISTÒRIA DELS MOVIMENTS NACIONALISTES

ANTONI ROVIRA I VIRGILI

Descripció de l'obra

La Història dels moviments nacionalistes sintetitza la lluita de nombrosos pobles europeus i dels seus moviments d’emancipació nacional. Al llarg de les pàgines que componen el llibre, Rovira analitza diversos països com Finlàndia, Polònia, Lituània, Flandes, Creta, Hongria, el País Basc i Catalunya, entre altres nacionalitats sense Estat propi que pugnen per aconseguir o consolidar la seva independència.

En aquesta obra, que manté plenament la vigència al cap de gairebé un segle d’haver estat publicada per primera vegada, Rovira i Virgili aborda la història des d’un punt de vista científic, a partir d’una concepció nacionalista moderna i progressista.

Rovira, en un text cabdal que ha esdevingut un clàssic i una obra fonamental per a tots aquells que vulguin conèixer les bases històriques dels nacionalismes contemporanis, proposa un nou mapa d’Europa, que no té res a veure amb la realitat caduca dels imperis ni dels estats que oprimeixen les nacions petites. Rovira situa Catalunya en el context polític internacional de l’època i reivindica el paper de les organitzacions obreres en la defensa de la causa de les nacions sense Estat.

EN RESUM

— La més completa història de tots els moviments nacionalistes europeus contemporanis.

— Ajuda a entendre la història dels nacionalismes català i basc dins del conjunt de la lluita per la llibertat nacional dels petits pobles d’Europa.

— Una obra clàssica escrita per un dels millors historiadors catalans del segle xx.

— L’alliberament de tants pobles europeus esdevé un exemple per a aquells que, com Catalunya, encara no han aconseguit la seva plena llibertat.

Característiques tècniques de l'obra
TítolHISTÒRIA DELS MOVIMENTS NACIONALISTES
AutorANTONI ROVIRA I VIRGILI
Col·leccióBase Històrica
Número30
Format15,5 x 23,5 cm. Pàgines, 568.
ISBN978-84-85031-91-7
Autor

Antoni Rovira i Virgili (Tarragona, 1882 -Perpinyà, 1949). Polític, historiador i periodista. Destacat representant del catalanisme d'esquerra, va fundar el 1922 Acció Catalana i, posteriorment, el 1930, Acció Republicana de Catalunya. Un any després, el 1931, s'incorporà a Esquerra Republicana de Catalunya. Fou vicepresident del Parlament català durant la Guerra Civil i conseller de la Generalitat en l'exili. El 1946 es va instal·lar a Perpinyà, on va escriure diversos llibres que van aparèixer amb caràcter pòstum. Com a periodista i redactor en diverses publicacions, es va especialitzar en política estrangera i en història nacional catalana. Va col·laborar en El Poble Català, L'Esquella de la Torratxa, La Nació, La Veu de Catalunya, La Publicitat, La Humanitat i Meridià, i va fundar i va dirigir, el 1924, durant la dictadura de Primo de Rivera, la Revista de Catalunya, tribuna d'expansió i defensa de l'alta cultura catalana. Va escriure extensament sobre el fet nacional català i, entre els seus llibres, cal remarcar La nacionalització de Catalunya, El nacionalisme i Nacionalisme i federalisme. La seva monumental Història nacional de Catalunya constitueix la primera síntesi moderna del passat català, malgrat que l'esclat de la Guerra Civil la va deixar inacabada.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 22,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Les JERC
  • La Veu de Catalunya
  • LA GENERALITAT DE JOSEP IRLA I L'EXILI POLÍTIC CATALÀ
  • El POUM
  • L'Holocaust espanyol
  • HISTÒRIA DE CATALUNYA
  • PRAT DE LA RIBA
  • POSTA DE SOL SENSE LLUNA
  • Amb ulls estrangers
  • Joan Carles I. De rei del poble a heroi caigut
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació