Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Els cartells de "La frase quincenal" Els cartells de "La frase quincenal"

Els cartells de "La frase quincenal"

Feixisme, totalitarisme, cabdillatge i autarquia en la propaganda de FET y de las JONS

Alfred Pérez-Bastardas

Descripció de l'obra

La present obra és fruit de la investigació portada a terme per l’historiador Alfred Pérez-Bastardas sobre els cartells publicats a Barcelona per Falange entre els anys 1940 i 1951, i que fins ara havien estat molt poc coneguts. El llibre Els cartells de «La Frase Quincenal». Feixisme, totalitarisme, cabdillatge i autarquia en la propaganda de FET y de las JONS analitza la propaganda franquista a través d’aquests cartells que anaven destinats a tallers, fàbriques, oficines, obradors, centres culturals, caixes d’estalvis, bancs i escoles de formació professional, per donar a conèixer, mitjançant frases extretes, els discursos que els jerarques de la dictadura franquista pronunciaven en defensa del règim i de la seva política.

 

Aquests cartells tenien com a objectiu propagar el pensament falangista i franquista en una Espanya subjugada sota la dictadura de Franco, de qui més frases són reproduïdes. Unes frases, consignes i eslògans a través dels quals podem analitzar la mateixa història del règim. Els cartells ara fets públics mereixen ser coneguts com un element nou de la propaganda feixista i de cabdillatge que el franquisme va imposar a Catalunya.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEls cartells de "La frase quincenal"
SubtítolFeixisme, totalitarisme, cabdillatge i autarquia en la propaganda de FET y de las JONS
AutorAlfred Pérez-Bastardas
Col·leccióBase Històrica
Número110
Format15,5 x 23,5 cm., 180 pàg.
ISBN978-84-15711-64-3
Preu17 €
Autor

Alfred Pérez-Bastardas (Barcelona 1944) és historiador. Fou Premi Extraordinari de Llicenciatura (1979) i es va doctorar per la Universitat de Barcelona (1985). Ha publicat, entre d’altres, L’Ajuntament de Barcelona a primers de segle 1904-1909 (1980); Els republicans nacionalistes i el catalanisme polític: Albert Bastardas i Sampere (1871-1944). Una biografía política (1987) en dos volums; Francesc Moragas i la Caixa de Pensions (1999); Josep M. Boix i Raspall (2001) i Barcelona davant el pressupost extraordinari de cultura de 1908 (2003). Va ser curador de l’edició dels textos de Jaume Carner en el llibre La Democràcia Nacionalista de Catalunya (1984). El 1986 va publicar Bolvir, notes històriques i geogràfiques, i el 2010, La Cerdanya, Quadern de notes. Actualment és vicepresident de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) i secretari de la Societat Catalana d’Història de la Farmàcia. És membre de la Junta del Grup de Recerca de Cerdanya i de l’Associació Llibre del Pirineu. Les seves investigacions s’han centrat en el catalanisme i el republicanisme de primers del segle xx i en la història de la Caixa de Pensions i les assegurances socials modernes del mateix període.

Compra on-line

Preu: 18,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • PRAT DE LA RIBA
  • Quan el Català sortia a la mar
  • Manuel Serra i Moret
  • Abadesses i priores a la Catalunya medieval
  • Estat Català sota el franquisme (1939-1968)
  • Al Palau, a l'hivern
  • Guia de cerveses de Catalunya
  • CRISTÒFOR COLOM FOU CATALÀ
  • Estudis d’història de Catalunya. Vol. 2
  • Els grans comtes de Barcelona
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació