Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Recopilació d’Accions Genocides contra la nació catalana Recopilació d’Accions Genocides contra la nació catalana

Recopilació d’Accions Genocides contra la nació catalana

NOVETAT

La Recopilació d’Accions Genocides contra la nació catalana (RAG) és una relació exhaustiva de les accions que, durant segles, s’han realitzat per anorrear les institucions, la llengua, la cultura, les tradicions, l’ensenyament i, en definitiva, la identitat dels Països Catalans. La RAG aplega aquestes accions seguint els principis de la Resolució 260 de l’Assemblea General de les Nacions Unides que qualifiquen de genocidis els fets que tenen la voluntat de fer desaparèixer un grup humà determinat.

Descripció de l'obra

Hom anomena genocidi, del grec γένος (‘estirp’, ‘gent’) amb el sufix llatí derivat de caedere (‘matar’), el fet delictiu d’exterminar un col·lectiu humà, amb la intenció de fer desaparèixer el grup del qual forma part, independentment que el lligam que uneix els seus membres sigui ètnic, nacional, religiós, polític o de qualsevol altre tipus. Segons el jurista Raphael Lemkin, creador del concepte i del mot, el genocidi no és sols una aniquilació física sinó un pla coordinat de diverses accions per a destruir els fonaments essencials de la vida de grups nacionals amb la finalitat d’aniquilar els grups mateixos. Els objectius d’aquest pla serien la desintegració de les institucions polítiques i socials, la cultura, la llengua, els sentiments nacionals, de la religió i de l’economia dels grups nacionals, i la destrucció de la seguretat personal, llibertat, salut, dignitat i fins i tot de les vides dels individus pertanyents a aquests grups.

« […] després d’uns minuts interminables van tornar i em van tancar en una cel·la, tot omplint-me d’insults masclistes i anticatalans. Al cap d’unes hores, quan ja no sabia si era de nit o de dia, però sí que sentia les hores que tocava el conegut rellotge de la Puerta del Sol, van començar els interrogatoris, els maltractes i la tortura. […] Aleshores vaig reclamar: “Quiero un abogado” i amb una enorme bufetada que em va tirar per terra, un dels policies va exclamar: “Yo soy tu abogado”».

Característiques tècniques de l'obra
TítolRecopilació d’Accions Genocides contra la nació catalana
Col·leccióBase Històrica
Número176
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines400
EnquadernacióTapa tova
ISBN978-84-18434-98-3
Preu20,00 €
Autor

Marc Vicent Adell, Enric Borràs, Carles Camp i Pérez, Josep Catà i Tur, Roser Cussó, Antoni Duran i Aragonès, Maria Antònia Font Gelabert, Esteve Freixa i Baqué, Lluís Garcia, Antoni Gelonch Viladegut, Daniela Grau Humbert, Bernat Joan, Joan F. López Casasnovas, Bartomeu Mestre, Jordi Miravet Sanç, Josep Moran i Ocerinjauregui, Jordi Peñarroja, Ramon Piqué i Huerta, Vicent Pitarch i Almela, Eduard Pomar Pérez, Joan Anton Rabella Ribas, Vicenç M. Rosselló, Jaume Vicens Escandell, Maria Àngels Viladot i Presas.
 
Edició a cura de Lluís Garcia.

Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
 • Barcelona Pas a Pas
 • L’última paraula
 • Espanya contra Catalunya
 • Els desastres de la guerra
 • Josep Dencàs i Puigdollers
 • L'Estat a Barcelona
 • La NO-extradició de Ventura Gassol
 • Migracions
 • BARRI XINO
 • El Parlament de Catalunya
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació