Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Comtes, reis, comtesses i reines de Catalunya Comtes, reis, comtesses i reines de Catalunya

Comtes, reis, comtesses i reines de Catalunya

Jaume Sobrequés i Mercè Morales

Descripció de l'obra

Aquest llibre explica la història de Catalunya a través de la biografia d’aquells que van governar el país durant els nou-cents anys d’independència política. Per les seves planes transiten la vida i l’acció dels comtes, comtes-reis, comtesses, reines i virreis de Catalunya des del primer magnat del segle IX fins al darrer virrei del segle XVIII, quan es va produir la desfeta nacional del 1714. L’obra, escrita de manera amena i rigorosa per dos acreditats historiadors, permet seguir els més importants esdeveniments que van succeir al país durant aquell llarg període. El lector hi trobarà, entre moltes altres, la biografia de Guifré el Pelós, Borrell II, els Ramon Berenguer, Pere el Catòlic, Jaume I, Pere el Gran, Jaume II, Pere el Cerimoniós, Joan I, Martí l’Humà, Alfons el Magnànim, Joan II, Ferran el Catòlic, Carles I, Felip II i Felip IV, fins a arribar a l’arxiduc Carles. Però també la biografia de les grans dames que han jugat un determinat paper polític, com la comtessa Ermessenda o de les reines Maria de Montpeller, Violant d’Hongria, Constança de Sicília, Blanca d’Anjou, Violant de Bar, Margarida de Prades, Maria de Luna, Maria de Castella, Blanca de Navarra, Joana Enríquez o Germana de Foix. El llibre conté també la biografia dels virreis que varen anar erosionant la sobirania de Catalunya, i la dels monarques del regne de Mallorca en el període de la seva independència.

 

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolComtes, reis, comtesses i reines de Catalunya
AutorJaume Sobrequés i Mercè Morales
Col·leccióBase Històrica
Número75
Format15,5 x 23,5 cm. 272 pàgines.
ISBN978-84-15267-24-9
Autor

Jaume Sobrequés i Callicó (Girona, 1943) és catedràtic d’història de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona i president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat director del Museu d’Història de Catalunya, senador durant la Transició i diputat al Parlament de Catalunya. Va ser membre de la Comissió dels Vint, que va redactar l’Estatut d’Autonomia del 1979. Ha dirigit la Història de Barcelona, 8 vols. (1991-1997). És autor de La guerra civil catalana del segle XV (1973) en col·laboració amb Santiago Sobrequés i Vidal; Catalunya i l’Estatut d’Autonomia (1976); El pactisme a Catalunya (1982); L’Estatut d’Autonomia de Catalunya, 4 vols. (1982), en col·laboració amb Sebastià Riera i Viader; La fi del silenci. La recuperació de la Generalitat i el retorn de Tarradellas (2002); Hug Roger III. Epistolari de guerra del darrer comte de Pallars, 1451-1500, en col·laboració amb Ramon Sarobe (2008); Estudis d’Història de Catalunya, 2 vols. (2008, 2010) i L’Estatut de la Transició. L’Estatut de Sau, 1978-1979 (2010), entre d’altres.

Mercè Morales i Montoya (Riba-roja d’Ebre, 1966) és doctora en història per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en història política i institucional de Catalunya al segle xx. Ha estat conservadora del Museu d’Història de Catalunya i és membre de la junta directiva de la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans, i directora editorial. Ha publicat, entre altres obres de temàtica diversa, La Generalitat de Josep Irla i l’exili polític català (2009) i és coautora amb Jaume Sobrequés de Manual d’Autonomia. Textos per a la reforma de l’Estatut (2003); La Generalitat a l’exili (2008); Jaume Vicens Vives. Girona (2010) i Jaume Vicens i Vives. Visions d’un llegat (2010).

 

 

 

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT
  • JAUME I
  • Les JERC
  • Història de la Música a Catalunya
  • La nacionalitat catalana
  • Convulsions
  • Volem la independència?
  • L’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana.
  • LES AVANTGUARDES
  • LA LLISTA MAÇÒNICA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació