Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
L'ART I LA DONA

L'ART I LA DONA

Assaig sobre la voluntat artística femenina

Xavier Barral i Altet

Descripció de l'obra

Aquest llibre vol proposar una visió personal de l’autor sobre l’art fet per les dones, recorrent els segles i reflexionant sobre les artistes dones que han treballat les diferents tècniques des de l’arquitectura fins a la miniatura, passant per la pintura o l’escultura. No s’hi parla només d’art fet per dones, sinó d’aquelles talentoses i coratjoses que han fet servir l’art com a mitjà per reivindicar un lloc en un món tradicionalment reservat als homes.

Recorrent les pàgines del llibre es percep de quina manera les dones s’han anat afermant en el món de l’art, simplement com a artistes, ni més ni menys que els homes i en tot cas no menys pel fet de ser dones. Camille Claudel, Frida Kahlo, Dora Maar, Remedios Varo o Niki de Saint Phalle son alguns dels noms prestigiosos i reconeguts que el lector trobarà en aquest llibre de reflexió i de síntesi.

La intenció de l’autor és treure de l’oblit el talent d’aquestes dones que han seguit una trajectòria personal silenciosa i discreta, imposada pels esdeveniments del moment.

Avui l’art en femení és força present però l’art contemporani, el dels segles xx i xxi, ha tingut models femenins en el passat i aquest llibre els vol fer conèixer. Dones escultores, dones pintores, dones fotògrafes, dones artistes en general han estat capaces d’escriure capítols sencers de la nostra cultura i de fer-ho en femení. Convé mirar-ho, lloar-ho, analitzar-ho i veure fins a quin punt aquesta escriptura de l’art té una originalitat pel fet d’estar escrita amb lletres de dona.

Característiques tècniques de l'obra
TítolL'ART I LA DONA
SubtítolAssaig sobre la voluntat artística femenina
AutorXavier Barral i Altet
Col·leccióBase Històrica
Número70
Format15,5 x 23,5 cm. 200 pàgines.
ISBN978-84-92437-77-1
Autor

Xavier Barral i Altet és catedràtic d’Història de l’art, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, de la Real Academia de la Historia i de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid i de nombroses acadèmies estrangeres, ha estat director general del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la Missió Històrica Francesa a Alemanya. Autor de nombroses publicacions erudites i divulgatives tant a Catalunya com a l’estranger, és crític d’art al diari Avui, ha dirigit les obres col·lectives Art de Catalunya-Ars Cataloniae (16 volums, L’Isard), Historia del arte de España (Lunwerg, 1996) i ha publicat entre d’altres L’art i la política de l’art (Galerada, 2001), Retallar el blau. Assaig sobre l’art català del segle XX (Pòrtic, 2001), Les indigestions de Dalí (Edicions de 1984, 2003), Vidrieras contemporáneas, siglos XX y XXI (Lunwerg, 2006), L’art romànic català a debat (Edicions 62, 2009) i Abecedari Tàpies (Editorial Base, 2009). A l’estranger, entre les seves obres més recents destaquen Chronologie de l’art du Moyen Âge (París, Flammarion, 2003, col·lecció Tout l’Art); Contre l’art roman? Essai sur un passé réinventé (París, Fayard, 2006) i L’arte gotica (Milà, Jaca Book, 2008).

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Plataforma per la llengua
  • Arquitectes del terror
  • PER UNA CASA GRAN DEL CATALANISME
  • 6 d'octubre
  • JOAN MARGARIT I PAU
  • Joanot Martorell (1410-1465)
  • Josep Dencàs i Puigdollers
  • L'Estat Ecològic
  • LES AVANTGUARDES
  • SÍMBOLS EN EL FERRO
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació