Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
LA NACIONALITZACIÓ DE CATALUNYA LA NACIONALITZACIÓ DE CATALUNYA

LA NACIONALITZACIÓ DE CATALUNYA

Antoni Rovira i Virgili

Descripció de l'obra

Antoni Rovira i Virgili és un dels historiadors, pensadors i polítics més rellevants del panorama in-tel·lectual català del segle xx. Aquest lúcid assaig, escrit en un moment de consolidació del moviment catalanista, és una nítida radiografia de les mancances nacionals de Catalunya. S’hi marquen els objectius que el país havia d’assolir per sobreviure com a col·lectivitat i per aconseguir un major grau d’identitat i de consciència nacionals. Pel seu autor, Catalunya era un poble que calia nacionalitzar. Aquesta petita gran obra de Rovira conté el germen del que serà el seu pensament polític i el seu projecte de futur de Catalunya com a nació. L’estudi del professor Xavier Ferré, especialista en l’obra de Rovira i Virgili, ajuda a situar La nacionalització de Catalunya en el marc històric en què va ser concebuda.

Característiques tècniques de l'obra
TítolLA NACIONALITZACIÓ DE CATALUNYA
AutorAntoni Rovira i Virgili
Col·leccióBase Històrica
Número60
Format15,5 x 23,5 cm. 120 pàgines.
ISBN978-84-92437-32-0
Autor

Antoni Rovira i Virgili (Tarragona, 1882 - Perpinyà, 1949). Polític, historiador i periodista. Destacat representant del catalanisme d’esquerra, va fundar el 1922 Acció Catalana i, posteriorment, el 1930, Acció Republicana de Catalunya. Un any després, el 1931, s’incorporà a Esquerra Republicana de Catalunya. Fou vicepresident del Parlament català durant la Guerra Civil i conseller de la Generalitat en l’exili. El 1946 es va instal·lar a Perpinyà, on va escriure diversos llibres que van aparèixer amb caràcter pòstum. Com a periodista i redactor en diverses publicacions, es va especialitzar en política estrangera i en història nacional catalana. Va col·laborar en El Poble Català, L’Esquella de la Torratxa, La Nació, La Veu de Catalunya, La Publicitat, La Humanitat i Meridià, i va fundar i va dirigir, el 1924, durant la dictadura de Primo de Rivera, la Revista de Catalunya, tribuna d’expansió i defensa de l’alta cultura catalana. Va escriure extensament sobre el fet nacional català i, entre els seus llibres, cal remarcar La nacionalització de Catalunya, El nacionalisme i Nacionalisme i federalisme. La seva monumental Història nacional de Catalunya constitueix la primera síntesi moderna del passat català, malgrat que l’esclat de la Guerra Civil la va deixar inacabada.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 10,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • BARRI XINO
  • La llengua de la llibertat. Aplec de textos i parlaments sobre llengua i cultura
  • HUG ROGER III
  • La pena de mort a la Catalunya baixmedieval
  • PORCIOLES
  • Els herois del 1714
  • Veritats sobre la Guerra Civil Espanyola
  • L'ART I LA DONA
  • Estat Català (1922-2022)
  • LLUÍS COMPANYS
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació