Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
LES PRESONS DE LA REPÚBLICA LES PRESONS DE LA REPÚBLICA

LES PRESONS DE LA REPÚBLICA

Les txeques a Catalunya

CÈSAR ALCALÀ

Descripció de l'obra

Aquest llibre ens apropa a la crua realitat del que van ser les txeques, un tema tabú per a aquells que no han volgut recordar què va succeir a la Catalunya republicana durant la Guerra Civil. Prenent com a model les que ja existien a l’URSS, les txeques es van traslladar a Catalunya per revenjar-se de les persones que no es consideraven addictes a la República. Entre el 1936 i el 1939, alguns sectors de dretes i catòlics, sobretot, però també dissidents polítics, van patir a la ciutat de Barcelona i en nombroses localitats de Catalunya una ferotge persecució que, de manera silenciosa, metòdica i selectiva, tenia en les txeques un eficaç sistema de detenció, tortura i assassinats massius.

L’autor ens explica què van ser, com van funcionar i on estaven situades aquestes txeques. A més, descriu el funcionament de les patrulles de control i del sinistre SIM. Ho fa endinsant-se en la biografia dels personatges que van dur a terme aquesta repressió.

L’obra també ens descriu un tema poc tractat, els temibles camps de treball del SIM, que funcionaven com a camps de concentració on es duien a terme les mateixes pràctiques, o pitjors, que a les txeques. No s’oblida l’autor dels vaixells-presó, també coneguts com a txeques paral·leles.

El llibre finalitza amb esgarrifosos testimonis de persones que van passar per les txeques, i amb una llista exhaustiva publicada per primera vegada de les que van morir de manera violenta a la rereguarda catalana entre el 1936 i el 1939.

En definitiva, una obra que ens permet conèixer una altra realitat de la Guerra Civil.

Característiques tècniques de l'obra
TítolLES PRESONS DE LA REPÚBLICA
SubtítolLes txeques a Catalunya
AutorCÈSAR ALCALÀ
Col·leccióBase Històrica
Número51
Format15,5 x 23,5 cm. 416 pàgines
ISBN978-84-92437-13-9
Autor

Cèsar Alcalà (Barcelona, 1965). Escriptor i historiador. Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació. Ha participat en la redacció del Diccionario biográfico español de la Real Academia de la Historia. Especialista en les guerres carlines, ha escrit diversos llibres i ha impartit conferències sobre aquest tema. Va participar en el documental de Carles Balagué De Madrid a la Luna i és autor de nombrosos llibres i estudis sobre la Guerra Civil. Entre les seves obres destaquen Represión en la retaguardia. Cataluña 1936-1939; Mauricio de Sivatte. Una biografía política (1901-1980); Tradicionalismo y espiritualidad en Antonio Gaudí; La Tercera Guerra Carlista; Checas de Barcelona; Checas de Valencia; Secretos y mentiras de los Franco; i El nens de l’exili, el seu escrit més recent fins a la publicació del present llibre.

Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • ABeCeDari TÀPIES
  • (NOU) RESUM D'HISTÒRIA DEL CATALANISME
  • La independència ja ha començat
  • Pablo Bosch Barrau. Col·leccionista d'art (1842-1915)
  • El Barrufet Gramàtic
  • LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT
  • ALFONS X EL SAVI
  • Convulsions
  • DARRERS ESCRITS
  • OPUS DEI
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació