Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Dos biberons a la postguerra Dos biberons a la postguerra

Dos biberons a la postguerra

Dues vides, dues memòries, marcades per un destí similar

Domènech, SalvadorNOVETAT

Descripció de l'obra

Poques vegades el lector té l’oportunitat de llegir memòries que impacten tant pel seu contingut, i encara menys dues en una mateixa obra. Les memòries d’aquest llibre són nascudes de realitats intel·lectuals, personals i socials ben diferents, però amb unes vivències marcades per un destí similar. Un soldat de la lleva del biberó i un ciutadà que, vivint a França, en tornar és declarat pròfug. Destí horrorós, inhumà, arran del resultat final de la Guerra Civil espanyola. En aquesta obra es contextualitzen les vides de Ramon Arau i Latre i la de Miguel Expósito Simón (més conegut a l’àmbit familiar i d’amistats com Tomás), protagonistes de l’odissea en una Espanya on la separació de poders no existia. S’entra de ple en l’anàlisi repressor dut a terme en la postguerra pura i dura, submergint-se en publicacions de l’època que mostren l’enaltiment de l’odi, de la venjança i el culte a la personalitat de José Antonio Primo de Rivera i a la del Caudillo Francisco Franco.

Característiques tècniques de l'obra
TítolDos biberons a la postguerra
SubtítolDues vides, dues memòries, marcades per un destí similar
AutorDomènech, Salvador
Col·leccióBase Històrica
Número199
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines200
EnquadernacióTapa tova, amb solapes
ISBN978-84-10131-06-4
Preu17,00 €
Autor

El doctor Salvador Domènech ha realitzat recerca històrica sobre institucions i personalitats relacionades amb el món de l'educació i la cultura a Catalunya. S'ha especialitzat en el període històric del primer terç del segle passat, amb dues dotzenes de llibres publicats, sol o en col·laboració. Les quatre obres cabdals de consulta han estat: Manuel Ainaud i la tasca pedagògica a l’Ajuntament de Barcelona (1995), L’Institut-Escola de la Generalitat i el doctor Josep Estalella (1998), Els alumnes de la República (2008) i Els alumnes de la Generalitat (2009) Remarcar els cinc llibres realitzats conjuntament amb Encarnació Martorell i Gil: Amb ulls de nena (2008) -traduït al castellà, francès i portuguès-, Cartes d’amor i de dol (2010), Mestres i alumnes de la República (2013), La Nena del No a la Guerra (2019) i Dolor, Resiliència, Coratge (2021) També obres sobre la Guerra Civil espanyola: De la utopia al camp de concentració (2014), Els de pic i pala (2014), La Guerra amb ulls d’infant (2017) i Cròniques durant la Guerra Civil (2018). Els darrers han estat El viatge de l’Escola del Mar (2022) i Una joia d’escola (2023) Ha realitzat nombrosos articles en revistes especialitzades d’Història, de Cultura i d’Educació. És membre, entre altres, de la SHEPLC -filial de l'IEC-, de la secció catalana del PEN Club International i de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • El Barrufet Gramàtic
  • La Barcelona que mai va ser. L’obra de l’Ajuntament republicà  (1931-1936)
  • Estudis d’història de Catalunya. Vol. 2
  • Barcelona pas a pas
  • El PSUC
  • Lluís Companys. De la revolució social al nacionalisme
  • CNT
  • COCA-COLA
  • FRONT D'ALLIBERAMENT CATALÀ
  • DARRERS ESCRITS
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació