Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Bakunin Bakunin

Bakunin

Viatxeslav Polonski

Coneix la millor biografia de Bakunin, traduïda al català per Andreu Nin.

Descripció de l'obra

Bakunin va ser una de les figures de més relleu del segle xix per la gran influència que el seu pensament exercí en una gran part d’Europa.

La biografia de Bakunin de Viatxeslav Polonski (traduit al català per Andreu Nin) és una gran síntesi exhaustiva de la vida i l’obra del pensador anarquista i revolucionari.

Polonski no es deixa res essencial d’un dels intel·lectuals més arrauxats del segle XIX, anomenats també revolucionaris romàntics.

L’autor narra la vida del príncep rus des de la seva infància a la cort tsarista fins que fou capturat com a insubmís, condemnat al desterrament a Sibèria i la seva evasió posterior.

La vida turbulenta de Bakunin ofereix un interès viu, i ajuda a entendre la gran rellevància del seu pensament en el moviment anarquista al nostre país.

Característiques tècniques de l'obra
TítolBakunin
AutorViatxeslav Polonski
Col·leccióBase Històrica
Número136
Format15,5 x 23,5 cm, 208 pàgines
ISBN978-84-16587-04-9
Preu16,90 €
Autor

Viatxeslav Polonski (Sant Petersburg, 1886-1932), mestre, periodista i historiador. Fill d’una família petitburgesa dedicada a la rellotgeria artesanal. Va exercir l’ensenyament a l’Institut Neuropsiquiàtric de Sant Petersburg. L’any 1905 va participar en la primera revolució russa amb els menxevics i formà part d’aquest moviment fins al 1918, en què ja en plena revolució soviètica es va adherir al partit bolxevic. La seva afició literària li va néixer durant l’etapa estudiantil. Durant els primers temps de la Revolució Soviètica va formar part del Comissariat Popular encarregat d’organitzar els grans esdeveniments culturals. Polonski va conrear la ficció, la crítica periodística, la història i l’assaig. Va ser membre de la Societat d’Historiadors Marxistes, editor i director de consells editorials de revistes i publicacions literàries com Arxiu Roig, Història Marxista i Revolució i Nou Món
Polonski va viure amb intensitat la crisi dels canvis produïts a la URSS a la mort de Lenin i, alhora, es va mostrar crític amb l’ortodòxia comunista dominant i per això fou titllat de trotskista i reformista, sobretot pel seu vincle amb l’escriptor A. Boronski i el grup de literatura proletària Pass, que defensava la tesi de la revolució permament. 
Entre els llibres de Viatxeslav Polonski destaquen: El corrent camperol, Bakunin, Lunat-xarski, La meva lluita en el front literari i l’obra pòstuma Consciència creativa. En aquest darrer llibre Polonski revisava novament els seus punts de vista i apropava les seves posicions teòriques a la idea del socialisme en un sol país. Polonski va conèixer Andreu Nin mentre preparava la biografia de Lunatxarski, secretari general de la ISR (Internacional Sindicalista Roja), on el revolucionari català treballava. La traducció de Nin de Bakunin al català va ser publicada per primera vegada l’any 1935 per l’editorial Atenea de Barcelona.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 16,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Jedwabne. Una història universal
  • La Caixa de Pensions (1936-1945)
  • Josep Maria Porcioles. Biografia d'una vida singular
  • American nazi
  • POSTA DE SOL SENSE LLUNA
  • VINT HISTÒRIES DE LA BARCELONA AMERICANA
  • HISTÒRIA DE CATALUNYA
  • EL RAVAL. UN ESPAI AL MARGE
  • Principis de botànica funerària
  • TRAÏDORS A CATALUNYA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació