Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
El modernisme perdut IV El modernisme perdut IV

El modernisme perdut IV

Sarrià i Vallvidrera

Lacuesta Contreras, Raquel;Gonzàlez Toran, XavierNOVETAT

Un llibre que posa en valor i rescata de l’oblit joies modernistes desaparegudes.

Descripció de l'obra

Barcelona és famosa arreu del món per la seva arquitectura modernista. És un dels símbols que en defineixen la identitat. Però allò que no és tan conegut, ni tan sols per molts barcelonins, és que l’arquitectura de l’època que ha arribat fins als nostres dies és només una petita mostra de la gran Barcelona modernista de final del segle XIX i principi del xx, ja que moltes construccions modernistes han anat desapareixent. En la col·lecció El modernisme perdut, la doctora en història de l’art Raquel Lacuesta i el periodista Xavier González Toran recuperen la memòria d’aquests elements destruïts, alguns d’ells autèntiques obres mestres d’un moment cultural irrepetible.
En aquest quart volum es rescaten de l’oblit les obres modernistes desaparegudes dels barris de Sarrià i Vallvidrera, que pertanyen al Districte Sarrià – Sant Gervasi. Els sectors de la vila de Sarrià (amb 25 edificis d’època modernista desapareguts), les Tres Torres (amb 30) i Vallvidrera - les Planes (amb 13), amb un total de 68 elements, són analitzats no només pels seus valors arquitectònics, sinó també des dels punts de vista urbanístic i sociològic. Els sectors de Sant Gervasi i Tibidabo queden fora d’aquest volum.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEl modernisme perdut IV
SubtítolSarrià i Vallvidrera
AutorLacuesta Contreras, Raquel;Gonzàlez Toran, Xavier
Col·leccióEl modernisme perdut
Número4
Format24 x 27 cm
Pàgines392
EnquadernacióTapa dura, cosit
ISBN978-84-19007-50-6
Preu29,80 €
Autor
Raquel Lacuesta Contreras, Hellín (Albacete), 1949. És doctora en Història de l’Art (1998) i llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació (1986) per la Universitat de Barcelona. Premi Nacional de Patrimoni Cultural 1997 (Generalitat de Catalunya) i acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (2013). Entre 1985 i 2014 va ser funcionària de la Diputació de Barcelona, adscrita al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, dedicat a la restauració de monuments. Autora, entre altres títols, d’Ignasi Oms i Ponsa, arquitecte (2009); Catedrals del vi (2009); El palau Güell, una obra mestra d’Antoni Gaudí (2013); La història de l’art –de l’arquitectura– català explicada per arquitectes (2014) i Alexandre Soler i March, arquitecte (2019).

 

Xavier González Toran, Barcelona, 1971. És llicenciat en Periodisme. Ha treballat com a redactor, editor i documentalista per a diverses editorials i publicacions barcelonines. Ha editat, entre altres títols, les recopilacions de textos Santiago Sobrequés i Vidal. Obra dispersa i Barcelona 1714, testimonis d’una ciutat assetjada. Amb Raquel Lacuesta, és autor de les monografies Modernisme a l’entorn de Barcelona, Ponts de la província de Barcelona i El modernisme perdut: La Barcelona antiga (vol. I), La Barcelona de l’Eixample (vol. II) i Sants · Les Corts (vol. III). Lacuesta i González són també autors d’Eusebi Güell i Bacigalupi (1846-1918). Poder, catalanitat, cultura, art (2019) i coautors del Mapa d’Arquitectura i Paisatge Urbà Noucentistes (en línia, 2014-2020).
Compra on-line

Preu: 29,80 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Barcelona balla
  • El modernisme perdut III
  • Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic
  • Els balls de saló al nostre país
  • La Diada
  • Montjuïc. La muntanya del poble
  • El modernisme perdut
  • El modernisme perdut II
  • Lluís Companys. Una vida en imatges
  • Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació