Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
La Diada La Diada

La Diada

L'Onze de Setembre a través de la història

Robert Surroca i Tallaferro

Descripció de l'obra

Robert Surroca ens explica la historia de la Diada des dels primers actes celebrats el 1886 als caiguts l’11 de setembre de 1714 i les primeres corones de flors dipositades a la estàtua de Casanova fins a la seva normalització el 1977, després d’haver estat prohibida per Franco gairebé quaranta anys. Un viatge apassionant per una commemoració que des dels primers dies es va caracteritzar per una potent reivindicació del fet identitari català. Bé a la clandestinitat, a l’exili o sota vigilància, la Diada mai no va deixar de celebrar-se i ha estat un dels vehicles de l’expressió més viva del sentiment patriòtic dels catalans. El llibre s’acompanya de més de 250 il·lustracions.

Característiques tècniques de l'obra
TítolLa Diada
SubtítolL'Onze de Setembre a través de la història
AutorRobert Surroca i Tallaferro
Col·leccióBase Imatges
Format27 x 24 cm., 264 pàgines.
Preu28,90 €
Autor

Robert Surroca i Tallaferro, neix a Barcelona el 1934 de pares cerdans, continua l'ofici familiar de cansalader. El 1960 ingressa al Front Nacional de Catalunya des d'on participa en tota mena de tasques i campanyes en defensa de la nostra pàtria i de les llibertats democràtiques i socials fins la mort del dictador. Al FNC ocupa diferents càrrecs en el Consell Nacional i el Comitè Executiu, és membre de la Secció de Coordinació Comarcal, a partir de 1963 es fa càrrec de l'aparell clandestí de l'organització i el 1965 organitza els passos clandestins de frontera.

Col·labora en la biografia de Francesc Macià que edita el FNC a París i es cuida del seu ingrés a l'interior. A l'acabament de la dictadura organitza diverses exposicions sobre el tema d'aquest llibre. Ha publicat articles en diaris i revistes d'història. Col·labora en els opuscles dominicals del Correo Catalán "Històries de la clandestinitat". Ha participat amb ponències en seminaris sobre la lluita contra la dictadura i l'exili català. Fou candidat per Catalunya Lliure a les eleccions al Parlament EUropeu de 1988.

Ha publicat els llibres Catalunya a Companys (1990), Prensa catalana en México (1906-1976) (2000), Premsa catalana d'exili i l'emigració (1861-1976) (2004), La Catalunya Resistent (allò que la transició ens ha amagat) (2005) i Joan Ballester i Canals (2007). Ha coordinat Memòries del Front Nacional de Catalunya, cavalcant damunt l'estel.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 28,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Lluís Companys. Una vida en imatges
  • El modernisme perdut II
  • El tresor cartogràfic de Catalunya
  • Barcelona balla
  • Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic
  • Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges
  • Els balls de saló al nostre país
  • El modernisme perdut IV
  • Santiago Sobrequés i Vidal
  • El modernisme perdut
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació