Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Horacio Seguí. La meva vida en un "clic" Horacio Seguí. La meva vida en un "clic"

Horacio Seguí. La meva vida en un "clic"

Seguí López, Horacio;Vall Karsunke, Toni

 

El millor llibre d’imatges del “fotògraf del Barça”.

Horacio Seguí. Un fotògraf de referència

Descripció de l'obra

Un recorregut per la vida del magnífic fotògraf Horacio Seguí a través de les seves imatges. Seguí fou pioner de la fotografia d’espectacles ja a finals dels 50 i és un referent del fotoperiodisme esportiu al nostre país. Tot i la seva extensa producció fotogràfica en altres àmbits, el seu nom ha estat sempre identificat amb el FC Barcelona per la relació que tingué amb el club durant més de 30 anys.

Característiques tècniques de l'obra
TítolHoracio Seguí. La meva vida en un "clic"
AutorSeguí López, Horacio;Vall Karsunke, Toni
Col·leccióBase Imatges
Número18
Format29 x 21,5 cm
Pàgines160
EnquadernacióTapa dura, cosit
ISBN978-84-17183-14-1
Preu28,90 €
Autor

Horaci Seguí va néixer a Barcelona el 5 d’abril de 1930. Als 12 anys començà a treballar en una fàbrica de pells i als 16 ingressà al Banc Hispano Americà com a grum, a més feia altres petites feines en una de les quals els propietaris el van iniciar en l’afició per la fotografia. Foren anys d’estudi i pràctiques de processos de revelatge i ampliació que feu de manera autodidacta mitjançant revistes especialitzades, i els encàrrecs dels companys i els actes que organitzava el club Hispamer li van proporcionar un aprenentatge més accelerat. D’aquí i ja l’any 1959, li arribaren les primeres col·laboracions per a la revista Mosaico Musical.

L’any 1963 va deixar el Banc Hispano Americà per dedicar-se al complet a la informació gràfica i al setembre sol·licità el seu ingrés al Registre Oficial de Periodistes, sol·licitud que va ser denegada pel ministre d’Informació i Turisme senyor Fraga Iribarne Això però no l’aturà i com autònom i amb certa cura continuà treballant per a la cadena de revistes d’Eusebio Suàrez a Madrid, on s’editaven set revistes setmanals (Sábado Gráfico, Discóbolo, Velocidad …). Vers 1968 va inaugurar la seva pròpia botiga i laboratori fotogràfic, a l’Avinguda de Madrid 198 de Barcelona, botiga que restà oberta fins a 1995.

En aquesta època va treballar en una mena de societat amb Nicolás González Albiach, el fons del qual es conserva també a l’ANC. La societat es trencà per mals entesos laborals i Seguí continuà treballant amb la col·laboració del seu germà, del seu fill Oscar i del seu nebot Josep Maria Arolas, tots coneguts en l’àmbit del periodisme gràfic.

Durant la seva primera època s’especialitzà en fotografia musical especialment els festivals de música de l’època (San Remo, Mediterráneo, Eurovisión, així com a fotografies de concerts i a retrats de cantants per a les cobertes dels discos. També es dedicà a la fotografia esportiva fent un seguiment molt complert dels equips catalans de futbol i basquet, així com altres esports (ciclisme, automobilisme, rugby, natació, waterpolo) i finalment destinà una petita faceta del seu treball a la fotografia complement aquest temes amb altres aspectes de la transició com els fets polítics o les vagues i manifestacions. El seu germà Rafael col·laborà amb ell com a corresponsal de les revistes del grup d’Eugenio Suárez i fou redactor gràfic de Mundo Diario, Dicen i Récord.

Horaci Seguí fou fundador de l’Asociación Nacional de Informadores Gráficos de Prensa, de la qual va ser president a Catalunya des de 1978 fins a 1989 i membre de la Junta Nacional fins a 1987. Posteriorment, el febrer de 1992 en assemblea i segons els estatuts, s’acordà la conversióde la ANIGP en Associació d’Informadors Gràfics de Premsa i TV de Catalunya, la qual va presidir fins a la seva dissolució. 

Així mateix la seva obra ha estat exposada al Palau de la Virreina, al Museu Colet, a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i al Museu del Barça i a nombroses penyes barcelonistes. Al llarg de la seva carrera ha rebut diferents premis i reconeixements com els premis del Saló de l’Automòbil (1976,1977 i 1981) pels treballs publicats a la revista Velocidad.
Actualment té cura del l’Arxiu Fotogràfic que resta a les seves mans.

Compra on-line

Preu: 28,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic
  • Lluís Companys. Una vida en imatges
  • Montjuïc. La muntanya del poble
  • El modernisme perdut III
  • Els balls de saló al nostre país
  • La Diada
  • El modernisme perdut II
  • El tresor cartogràfic de Catalunya
  • El modernisme perdut IV
  • Santiago Sobrequés i Vidal
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació