Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
LES AVANTGUARDES LES AVANTGUARDES

LES AVANTGUARDES

SURREALISME I REVOLUCIÓ

FERRAN AISA

Descripció de l'obra

A les primeres dècades del segle xx, Europa va viure una revolució cultural i artística de primera magnitud. Un grup de creadors va impulsar una forta reacció contra els prejudicis estètics, l'academicisme, les normes establertes i la inèrcia contra els canvis. És el moviment conegut com avant-garde, que va protagonitzar gent com Mallarmé, Apollinaire, Picasso, Modigliani, Picabia, i, a Catalunya, Salvat-Papasseit, Junoy, Foix, Miró i Dalí, entre d'altres.

Ferran Aisa estudia la versió catalana dels grans corrents culturals europeus d'aquells anys: el romanticisme, el dadaisme, el futurisme, el surrealisme i tots els moviments d'avantguarda. Van ser unes dècades apassionants durant les quals un grup de poetes, prosistes, músics, artistes plàstics, líders obrers i polítics progressistes van introduir a Catalunya nous models ideològics, noves estructures socials, maneres innovadores d'entendre la cultura i l'art i de posar-los al servei d'una causa revolucionària. Des d'aquest punt de vista, la ruptura franquista de 1939 assumeix proporcions dantesques. El llibre de Ferran Aisa constitueix una de les aportacions més clarificadores que s'han publicat mai sobre la interrelació cívica i cultural de les avantguardes a Catalunya.

 

EN RESUM

— La millor síntesi sobre els moviments culturals que vàren revolucionar el món artístic i literari de la Catalunya contemporània.

— Una obra única i sense presendents que explica per què Catalunya va estar a l’avanguarda dels pobles europeus en les primeres dècades del segle xx.

— Un llibre que conté una rica informació sobre la introducció de nous models ideològics i artístics en el tombant del segle xx.

— Una anàlisi rigorosa sobre el romanticisme, el dadaisme, el futurisme i el surrealisme a Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolLES AVANTGUARDES
SubtítolSURREALISME I REVOLUCIÓ
AutorFERRAN AISA
Col·leccióBase Històrica
Número32
Format15,5 x 23,5 cm. Pàgines: 360.
ISBN978-84-85031-92-4
Autor

Ferran Aisa i Pàmpols (Barcelona, 1948) és un destacat estudiós de la historia contemporània de Catalunya. Entre les seves obres més importants figuren: Una història de Barcelona, Ateneu Enciclopèdic Popular, 1902-1999 (2000), Premi Ciutat de Barcelona d'Història; El laberint roig, Victor Colomer i Joaquim Maurín, mestres i revolucionaris (2005); La cultura anarquista a Catalunya (2006), Contrarevolució, els Fets de Maig de 1937 (2007) i La Internacional. El naixement de la cultura obrera (2007). És coautor amb Mei Vidal de Joan Salvat-Papasseit, l'home entusiasta (2002), Camins utòpics, Barcelona, 1868-1888 (2004) i El Raval, un espai al marge (2006). Ha col·laborat en els llibres Antologia poètica a la memòria de Salvador Puig Antich (1996); Barcelona rebelde (2003); Salvador Dalí i Federico García Lorca, la persistència de la memòria (2004); Memòria de la Transició a Espanya i a Catalunya (2006) i Educació, Municipi i República (2006). També és autor de diversos reculls poètics, com La Rambla del Raval (2003), Calidoscopi (2005) i Univers (2007).

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Joan Carles I. De rei del poble a heroi caigut
  • Barcelona pas a pas
  • Islamisme(s). Islam i política en un món global
  • EL TRIOMF DE LA MEMÒRIA
  • Bakunin
  • Estat Català (1922-2022)
  • Política de defensa i Estat propi
  • La llengua de la llibertat. Aplec de textos i parlaments sobre llengua i cultura
  • Josep Dencàs i Puigdollers
  • La Guàrdia Civil
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació