Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Convulsions Convulsions

Convulsions

Diaris del soldat republicà Jaume Cusidó LLobet. Presoners catalans al 'Gulag' de LLeó.

Cabañas González, José

Descripció de l'obra

Aquesta obra ens parla de les accions criminals del franquisme després de la desfeta republicana de 1939. Tal com ens explica l’eminent historiador Paul Preston en el pròleg, constitueix un treball impressionant. Primer, treu a la llum un tema pràcticament desconegut fins ara: el camp de concentració de presoners de guerra, antesala d’altres llocs de treball esclau, que va existir a la localitat de Coyanza (Lleó), nom que també rep Valencia de Don Juan. Les investigacions de Cabañas ens porten a profunditzar en la matèria, a partir dels Diaris d’un dels presoners reclosos a Coyanza, Jaume Cusidó, un relat fidel de com era la vida allà. El fet d’haver estat escrit dia a dia, el dota d’un valor afegit, perquè no hi ha cap possibilitat que el transcurs del temps n’hagi alterat els records. A més, s’hi afegeix informació ingent sobre els camps de concentració de presoners de San Marcos i de Santa Ana de Lleó i els camps de Santocildes i La Pajera (o Santa Ana) d’Astorga. Finalment, revela una dada que s’havia mantingut gairebé en el silenci més absolut: els centenars de catalans assassinats a Lleó.

 

Un llibre imprescindible. Un estudi substanciós que amb ingent informació il·lumina i aprofundeix en fets i llocs desconeguts o silenciats fins ara. Una obra d’interès no només per a historiadors professionals sinó que també proporciona una lectura a vegades esborronadora a l’aficionat a la història, i que ofereix una visió de la Guerra Civil molt diferent a les altres. Un gran encert que ajuda uns i altres a entendre més i millor l’horror dels camps de concentració franquistes.

Paul Preston

Un llibre preciós i una investigació tan difícil i laboriosa com necessària. Una meravella extremament emocionant; un testimoni minuciós de tot el que van haver de patir els que van defensar la legalitat republicana, de totes les crueltats que van ser capaços de convertir en llei els feixistes. Un coneixement detallat del que és defensar amb la pròpia vida la veritat i la justícia.

Rosa Regàs

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolConvulsions
SubtítolDiaris del soldat republicà Jaume Cusidó LLobet. Presoners catalans al 'Gulag' de LLeó.
AutorCabañas González, José
Col·leccióBase Històrica
Número168
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines648
EnquadernacióTapa tova
ISBN978-84-18434-36-5
Preu24,90 €
Autor

José Cabañas González. Nascut a Lleó l’any 1955, la seva vida transcorre a Jiménez de Jamuz (Lleó) fins que el 1972 es trasllada a Barcelona, on es diploma en Enginyeria Tècnica Industrial. Des de l’any 1985 treballa com a funcionari. Resideix a Ourense des del 1988. Net i nebot de dos dels nombrosos assassinats i desapareguts pel franquisme al seu poble d’origen, és membre des de l’any 2002 de l’ARMH (Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica), i, des de l’any 2009, de l’AERLE (Associació d’Estudis sobre la Repressió a Lleó). Des de 1998 participa activament en iniciatives diverses de recuperació i de difusió de la memòria històrica en àmbits variats. Ha publicat amb Ediciones del Lobo Sapiens la versió castellana de 'Convulsions' i els seus dos llibres anteriors: 'La Bañeza 1936. La vorágine de julio. Golpe y represión en la comarca bañezana', en dos volums. L’any 2010, el volum 1: 'Algunas consideraciones previas' i l’any 2013, el volum 2: 'Los prolegómenos de la tragedia', en dos toms (tom 1: 1808-1931; tom 2: 1931-1936), i un DVD amb més de 4.000 arxius. Fruit de les seves investigacions sobre la Guerra Civil i la repressió franquista a la comarca de La Bañeza i en d’altres nombrosos territoris lleonesos, preveu publicar pròximament una obra nova, en la qual treballa des de 2014: 'Cuando se rompió el mundo. El asalto a la República en la provincia de León'. Des de l’any 2005 difon els resultats de les seves indagacions en el web 'Otoño 1936. La represión franquista en Jiménez de Jamuz, pueblo leonés de la comarca bañezana' [www.jiminiegos36.com].

 

Compra on-line

Preu: 24,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Humanitarisme, consolats i negocis bruts.
  • La Carn
  • Un poble traït. Corrupció, incompetència política i divisió social
  • L'Estat Ecològic
  • L’Onze de Setembre i Catalunya
  • Amb ulls estrangers
  • LA MEMÒRIA DELS REIS
  • PER UNA CASA GRAN DEL CATALANISME
  • DARRERS ESCRITS
  • El POUM
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació