Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Marca Hispanica sive Limes Hispanicus

Marca Hispanica sive Limes Hispanicus

Marca hispanica sive limes hispanicus, hoc est, Geographica & historica descriptio Cataloniae, Ruscinonis, & circumjacentium populorum.Paris, Franciscim Muguet.

(EDICIÓ EXHAURIDA)

MARCA, Petrus

Aquesta edició fou un èxit i s'exhaurí en molt poc temps. Malgrat això, en aquesta edició no es va incloure ni el mapa ni el retrat de Pière de Marca, cosa que passa en moltes versions, ja sigui perquè amb el pas del temps haguessin estat arrancats o perquè s'hi haguessin inclòs posteriorment.

Editorial Base va distribuir aquest llibre arreu del món, i es va exhaurir en molt poc temps.
Ara, Editorial Base duu a terme per renéixer com a editorial, una versió facsímil de qualitat limitada a 500 exemplars i numerada, on s'inclouen el mapa i el retrat que hi faltaven.

Aquesta versió facsímil pretén ser una còpia exacta d'una versió original que s'ha pogut conservar de forma molt correcte i que seria la joia de qualsevol bibliòfil.
De la primera edició de l'any 1972 només se'n pot consultar algun exemplar en alguna biblioteca de Catalunya i a la resta d'Espanya aquest volum és difícil de trobar.

Aquest llibre és obra de Petrus de Marca, que el va escriure com a conseqüència del Tractat dels Pirineus. Data de l'any 1688 i és posterior a l'establiment de la frontera establerta en la Pau dels Pirineus l'any 1658.

En ser una edició limitada, i pel fet que nombrosos exemplars ja han estat reservats, en cas d'interessar-li l'obra, li recomanem que faci la comanda al més aviat possible.
És un llibre no només excepcional pel contingut, sinó per la seva bellesa formal i les il·lustracions que s'hi incorporen.
És una obra de pes que hem intentat editar amb la millor qualitat possible.

 

 

 

Descripció de l'obra

Pèire de Marca (Gan, Bearn, 1594 - París, 1662), eclesiàstic i polític, fou enviat el 1644, com a visitador general, a la Catalunya revoltada contra el rei de Castella i aliada de França.
Alhora que s'encarregava del govern polític durant els set anys que durà la seva missió, va recórrer el país escorcollant-ne els arxius amb l'objectiu d'obtenir tot allò que pogués justificar els drets històrics de França sobre Catalunya i que pogués ser utilitzat a les converses de pau.

Arribada l'hora del Tractat dels Pirineus (1659), Marca va posar la seva erudició i el material documental acumulat al servei dels interessos de la cort francesa.
Els seus coneixements històrics foren decisius per consolidar la pèrdua del Rosselló i de part de la Cerdanya, que van ser incorporats a França.

El conjunt documental reunit per Marca, i publicat a París el 1688 (Marca Hispanica, sive limes Hispanicus), constitueix un instrument de primera magnitud per a la historiografia catalana i del Migdia francès, i es revela cada dia més valuós i imprescindible pel fet que s'han perdut molts dels documents publicats al llibre.

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolMarca Hispanica sive Limes Hispanicus
SubtítolMarca hispanica sive limes hispanicus, hoc est, Geographica & historica descriptio Cataloniae, Ruscinonis, & circumjacentium populorum.Paris, Franciscim Muguet.

(EDICIÓ EXHAURIDA)

AutorMARCA, Petrus
Col·leccióApographa Historica Cathaloniae
Número1
FormatFoli gegant 33.5 X 22.7 cm
EnquadernacióCosit amb fil i enquadernat amb tapa dura.
Folrat amb Geltex i estampat en or al llom.
Sobrecoberta en pergamí de 230 gr.
Tiratge500 exemplars numerats
ISBN978-84-8300-629
Dip.LegalB. 45.115 - 1998
DisponibilitatEdició Totalment Exhaurida
Imatges de l'obra
 • Marca Hispanica sive Limes Hispanicus
 • Marca Hispanica sive Limes Hispanicus
 • Marca Hispanica sive Limes Hispanicus
Notes de Premsa
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
 • Fenix de Cataluña
 • La Ciutat de Girona
 • Concordancias, motivos y comentarios del Codigo Civil Español.
 • Fin de la Nación Catalana
 • Memòria gràfica del 1714
 • Constitutions i Altres Drets de Catalunya
 • Constitutions y Altres Drets de CATHALUNYA
 • CATALUNYA. HISTÒRIA D'UNA NACIÓ
 • El tresor cartogràfic de Catalunya
 • ELS COMTES-REIS DE CATALUNYA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació