Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
CANÇONER POPULAR CANÇONER POPULAR

CANÇONER POPULAR

Cançons populars catalanes aplegades per Aureli Capmany

(EDICIÓ EXHAURIDA)

Aureli Capmany i Farrés

Empès per «la pruïja de romàntic deliri catalanista» que es vivia a Catalunya l’any 1900, entre el febrer del 1901 i el desembre del 1913, Aureli Capmany (Barcelona 1868-1954) va editar cent cançons tradicionals catalanes en fullets de quatre pàgines —algun excepcionalment de vuit— i al preu popular de deu cèntims. Al principi es publicaven a la impremta de La Renaixensa, però amb els anys es varen estampar a diverses impremtes barcelonines. Ara bé, malgrat els canvis tipogràfics, de qualitat del paper i de criteris ortogràfics, sempre varen mantenir la mateixa disposició d’espai: a la primera pàgina un gravat obra d’un artista modernista que hi col·laborava de franc, i la notació musical; a les pàgines interiors, el text de la cançó i els comentaris de tot ordre que sobre la cançó elaborava Capmany, i que acabaven a la pàgina del darrere. Cada tres o quatre setmanes apareixia una cançó.

Per emprendre la present edició facsímil, Editorial Base ha recuperat la col·lecció original dels fulls de les cançons que es venien ara fa cent anys. Hem recuperat, també, les presentacions de Maria Aurèlia Capmany i de Jaume Vidal i Alcover, i hem encarregat al professor Jaume Ayats, especialista en la història de la música popular a Catalunya, un nou text que expliqui alguns aspectes de l’obra, sobretot en el vessant musical.

La present edició d’Editorial Base té, també, una finalitat: contribuir a difondre i mantenir viu un llegat cultural català que no pas sempre és objecte de l’atenció del qual és mereixedor i que el pas del temps i les formes de vida actuals podrien anar esborrant de l’imaginari col·lectiu per sempre més. En aquest sentit, la present edició no és només un homenatge al passat sinó també un instrument cultural de futur.

 

 

 

 

Descripció de l'obra

L'any 1901, Aureli Capmany va començar a publicar les cançons que integren el seu Cançoner Popular, i el va tancar, amb la cançó número 100, el 1913.

El volum recull les cent cançons catalanes més populars i simbòliques de tots els temps, “Els Segadors”, “La Cançó del Rossinyol”, “El Cant dels Ocells”, “El Desembre Congelat”, “La Filadora”, “Muntanyes del Canigó”, etc. Cada capítol inclou la lletra i la partitura de cadascuna.

Cada cançó està acompanyada d’un gravat inèdit fet expressament per a l’edició original pels artistes més importants de l’època: Adrià Gual, Apel·les Mestres, Albert Pahissa, Anton Utrillo, entre d’altres.

L’obra consta dels següents índexs: alfabètic, temàtic, de noms propis, toponímic i bibliogràfic.

L’obra inclou una presentació de M. Aurèlia Capmany i dos estudis, un de Jaume Vidal Alcover i l’altre a càrrec de Jaume Ayats, específic per aquesta edició.

 

 

 

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolCANÇONER POPULAR
SubtítolCançons populars catalanes aplegades per Aureli Capmany

(EDICIÓ EXHAURIDA)

AutorAureli Capmany i Farrés
Col·leccióApographa Historica Cathaloniae
Número14
Format24 x 17 cm. 504 pàgines.
EnquadernacióTapa dura, folrada amb pell, llom rodó amb nervis i cobertes estampades en or. Guardes tintades. Talls tintats de vermell.
ContingutLlibre encaixat en un estoig vermell folrat amb tela a l’interior.
Incorpora més de cent gravats.
Paper: Verjurat de 100 grams de color marfil, cosit amb fil vermell.
Els fulls solts del Cançoner Popular es van publicar a Barcelona entre el febrer de l’any 1901 i el desembre de l’any 1913.
Tiratge989 exemplars numerats de l'1 al 989 i 489 exemplars numerats de l'I al CDLXXXIX.
ISBN978-84-15267-03-4
Dip.LegalB-05.649-2011
Preu280 euros
Autor

Aureli Capmany i Farrés (Barcelona, 1868-1954) fou un destacat folklorista de formació autodidacta. S'interessà vivament per l'estudi dels costums catalans, especialment per les rondalles, les cançons i les danses populars. Destacà també en la seva activitat de promotor cultural i fou un dels fundadors de l'Orfeó Català el 1891 i de l'Esbart de Dansaires el 1907. També dirigí l'Esbart Català el 1909.

Fou el fundador i el primer director de la revista infantil En Patufet el 1904 i col·laborà en altres publicacions infantils com La Rondalla del Dijous (1909), La Mainada (1921-1923) i Plançons (1933), i també en les revistes D'Ací i d'Allà i Esplai.

Per més informació no dubteu en trucar-nos (93 539 62 21) o escriure'ns un correu electrònic a:

canconerpopular@editorialbase.com

 

 

 

Imatges de l'obra
 • CANÇONER POPULAR
 • CANÇONER POPULAR
 • CANÇONER POPULAR
 • CANÇONER POPULAR
 • CANÇONER POPULAR
 • CANÇONER POPULAR
 • CANÇONER POPULAR
Notes de Premsa
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
 • Anales de Cataluña
 • La Ciutat de Girona
 • Memòria gràfica del 1714
 • Concordancias, motivos y comentarios del Codigo Civil Español.
 • Fenix de Cataluña
 • Proclamación Católica
 • El tresor cartogràfic de Catalunya
 • ELS COMTES-REIS DE CATALUNYA
 • Cataluña 1900
 • Marca Hispanica sive Limes Hispanicus
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació