Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
FRANCESC DE VERNTALLAT FRANCESC DE VERNTALLAT

FRANCESC DE VERNTALLAT

Cabdill dels remences

Miquel Freixa

Descripció de l'obra

Francesc de Verntallat és un personatge històric digne de novel·lista o dramaturg. Podria ser un Robin Hood català o el William Wallace de la pel·lícula de Mel Gibson. Però ni és un bandoler que roba els rics ni és un nacionalista català que lluita contra un rei opressor. Tanmateix, és molt més real que aquestes icones nacionals. És un líder d’una massa social, els pagesos de remença, que lluita com un veritable capità per una causa justa, i és també un gran negociador, un autèntic síndic de pagesos.

El personatge experimenta al llarg de la seva vida una sorprenent mobilitat que li permet endinsar-se en diferents àmbits socials i culturals. Verntallat, casat amb la pagesa Joana Noguer, va ser, fonamentalment, un donzell. Durant bona part de la seva vida aquest va ser el seu principal rol social per posteriorment ser ennoblit a un dels graus més alts, el de vescomte, i acabar la seva vida degradat a cavaller.

La seva figura, poc coneguda, ha estat interpretada per la historiografia com a antipatriota i antisocial. Miquel Freixa s’escapoleix d’aquesta interpretació i ofereix una nova visió en una aproximació historiogràfica que acosta al gran públic el personatge de Francesc de Verntallat, el cabdill dels remences.

Característiques tècniques de l'obra
TítolFRANCESC DE VERNTALLAT
SubtítolCabdill dels remences
AutorMiquel Freixa
Col·leccióBase Històrica
Número65
Format15,5 x 23,5 cm. 448 pàgines.
ISBN978-84-92437-48-1
Autor

Miquel Freixa va néixer l’any 1962. Doctor en història i llicenciat en biologia, ha treballat en diferents àmbits de l’educació: professor de secundària i batxillerat, director de col·legi i cap d’estudis en la implementació del pla Bolonya a la Universitat. Viu a Matadepera però ha arrelat a Sant Aniol de Finestres. Soci del Centre Excursionista de Catalunya, és conegut, entre familiars i amics, per conèixer a bastament la comarca de la Garrotxa, considerada per Paul Freedman el paradigma de la terra remença. Va obtenir el premi Leandre Colomer de Novel·la d’Història de Catalunya 2005. La seva tesi doctoral és una de les primeres del nou corrent historiogràfic del narrativisme. Actualment dedica els seus esforços a fer país i promocionar el patrimoni cultural.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Cap a la llibertat
  • Recopilació d’Accions Genocides contra la nació catalana
  • Espanya contra Catalunya
  • ALFONS X EL SAVI
  • L’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana.
  • 40 mods de les nostres terres
  • Guia de cerveses de Catalunya
  • Ferran el catòlic
  • REFUGIATS I DESPLAÇATS
  • TRAÏDORS A CATALUNYA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació