Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Volem la independència? Volem la independència?

Volem la independència?

Reflexions per al futur immediat

Albert Carreras de Odriozola

Descripció de l'obra

Aquest llibre s’adreça a tots els que van votar el 9-N. Especialment als qui no han entès per què es va desinflar la unitat aconseguida en favor d’un Estat propi independent. Repassa les moltes raons de la independència. La fonamental és l’autogovern, perquè som una nació. L’Estat espanyol ens el nega des de fa tres-cents anys. L’esperança de guanyar-lo es concreta en la unitat electoral. Quan focalitzem la nostra força en un sol objectiu, guanyem potència i esdevenim engrescadors. El 9-N la vam exercitar i, de sobte, vam sentir que se’ns obria el futur. Cada vegada que ens tornem a dividir, el nostre futur col·lectiu s’enfosqueix. No ens podem separar lluny de casa (com vam fer a Europa, per exemple) davant d’aquells a qui hem d’impressionar.

El llibre argumenta la necessitat imperiosa d’unitat electoral, feliçment definida per al 27 de setembre al Parlament. Reclama exercitar-la un altre cop a la tardor, a les eleccions al Congrés dels Diputats. Guanyar-les —que no ho hem aconseguit mai— és un desafiament molt important perquè visualitza el resultat del referèndum definitiu.

Característiques tècniques de l'obra
TítolVolem la independència?
SubtítolReflexions per al futur immediat
AutorAlbert Carreras de Odriozola
Col·leccióBase Històrica
Número133
Format15,5 x 23,5 cm., 100 pàgines
ISBN978-84-16166-73-2
Preu12,90 €
Autor

Albert Carreras de Odriozola (Barcelona, 1955) és catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques al Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra. En aquesta universitat ha estat director del Departament d’Economia i Empresa, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i vicerector de Docència, Programació, Avaluació i Doctorat. Abans havia estat professor d’Història Econòmica i director del Departament d’Història i Civilització de l’Institut Universitari Europeu, a Florència, i professor titular d’Història Econòmica al Departament d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona. Ha estat becari postdoctoral al Departament d’Economia de la Universitat de Berkeley i professor Príncep d’Astúries al Centre d’Estudis Alemanys i Europeus de l’Escola d’Afers Exteriors de la Universitat de Georgetown. Ha estat secretari de l’Asociación Española de Historia Económica, president de l’European Business History Association i president del Consell de Recerca de l’Institut Universitari Europeu. Ha publicat llibres i articles sobre la industrialització i el creixement econòmic d’Espanya i d’Itàlia, d’Europa i d’Amèrica Llatina. Els seus treballs més citats són Estadísticas históricas de España. Siglos xix-xx (coeditor, amb Xavier Tafunell, 2005) i Historia económica de la España contemporánea (coautor, amb Xavier Tafunell, 2004 i 2010). Ha estat secretari d’Economia i Finances del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i actualment n’és el secretari general.

Compra on-line

Preu: 12,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Catalunya al segle XV
  • Quan el Català sortia a la mar
  • CRISTÒFOR COLOM FOU CATALÀ
  • Europa
  • L’última paraula
  • EL PROCÉS DE MONTJUÏC
  • HAPPINESS
  • American nazi
  • ABeCeDari TÀPIES
  • La independència ja ha començat
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació