Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
El PSUC El PSUC

El PSUC

L’antifranquisme i la política d'aliances a Catalunya (1956-1977)

Giaime Pala

Descripció de l'obra

El present llibre analitza el paper que va desenvolupar el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) en l’àmbit de les polítiques unitàries catalana i espanyola sota el franquisme quan, passats els anys de més gran repressió, la resistència al franquisme tractà d’estructurar-se sota uns paràmetres comuns.

L’argument que vertebra l’obra és la teo-ria i la pràctica militant dutes a terme pel PSUC per crear una unió entre totes les forces democràtiques i aconseguir la Ruptura amb el franquisme. El PSUC va ser el principal partit de l’oposició i el seu veritable motor, si bé les seves posicions no sempre van ser acceptades. Giaime Pala no es limita a narrar els fets, sinó que els interpreta i se’n qüestiona el perquè, tot tractant de donar una resposta a les següents preguntes: quina mena de política unitària volia construir el partit? Com i per què van néixer la Comissió de Forces Polítiques, l’Assemblea de Catalunya i el Consell de Forces Polítiques? I com van influir l’actuació del govern d’Adolfo Suárez i la reaparició del president de la Generalitat en l’exili, Josep Tarradellas, en la crisi de la política unitària tal com s’havia estructurat fins al 1976?

En uns temps com els actuals, de desafecció per la política i de fort abstencionisme electoral, l’autor copsa el sentit d’aquella experiència unitària i dels valors bàsics que la van nodrir. Una experiència el llegat polític de la qual convindria recuperar per augmentar la qualitat democràtica de la nostra societat.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEl PSUC
SubtítolL’antifranquisme i la política d'aliances a Catalunya (1956-1977)
AutorGiaime Pala
Col·leccióBase Històrica
Número78
Format15,5 x 23,5 cm. 288 pàgines.
ISBN978-84-15267-32-4
Autor

Giaime Pala (Milà, Itàlia, 1976) és doctor en Història per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat diversos articles sobre la història del PSUC i de l’antifranquisme català en revistes com Afers, Spagna contemporanea, Recerques, Els Marges, Cercles, Revista HMiC: Història Moderna i Contemporània, Italia contemporanea, Mientras tanto, Sàpiens; i és coautor i editor dels llibres El inicio del fin del mito soviético. Los comunistas occidentales ante la invasión de Praga (El Viejo Topo, 2008) i El PSUC de Catalunya. 70 anys de lluita pel socialisme. Materials per a la història (Ediciones de Intervención Cultural, 2008). També ha escrit assajos sobre el pensament i l’acció d’Antonio Gramsci i de Piero Gobetti. Forma part del consell de redacció de Segle XX. Revista catalana d’història i del Centre d’Estudis dels Moviments Socials de la UPF.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 18,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • JOAN MARGARIT I PAU
  • LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT
  • Sant Jordi. Una llegenda mil·lenària
  • LA GENERALITAT DE JOSEP IRLA I L'EXILI POLÍTIC CATALÀ
  • La Carn
  • ABeCeDari TÀPIES
  • La NO-extradició de  Ventura Gassol
  • Estat Català sota el franquisme (1939-1968)
  • Estudis d’història de Catalunya. Vol. 2
  • Comtes, reis, comtesses i reines de Catalunya
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació