Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Els desastres de la guerra Els desastres de la guerra

Els desastres de la guerra

Cent quaranta-sis testimonis familiars sobre la Guerra Civil a Espanya

 La memòria d’un passat que cal no oblidar perquè mai no es repeteixi.

Descripció de l'obra

A través dels testimonis personals recollits per l’autor, aquest llibre presenta en primera persona els drames personals causats pels desastres de la Guerra Civil i la postguerra que van patir moltes famílies. Entre els testimonis hi ha alguns «nens de la guerra», persones nascudes abans del 1936 que narren la seva visió i els records del conflicte bèl·lic. Amb independència de la seva ideologia i del bàndol des del qual van viure la guerra, tots la recorden, des de la memòria pròpia o del que els han contat els familiars que la visqueren, com un període desastrós i terriblement cruel.

 "Durant gairebé dos anys he estat recollint aquests 146 testimonis personals que expliquen els Desastres de la Guerra Civil i la postguerra que van patir les seves famílies, uns més esfereïdors que altres. Recopilant dades sobre la meva vida i els fets històrics que m’ha tocat viure, va brollar el silenci de la meva família al voltant de la Guerra Civil, i vaig sentir curiositat per saber si també havia estat un tema tabú al meu entorn. Per esbrinar-ho, vaig enviar un qüestionari a amics i coneguts en el qual preguntava com havien viscut la guerra les seves famílies, si bé amb poques esperances de tenir respostes. Però les respostes sí que van arribar, i amb més i millor contingut del que jo demanava. És més, m’encoratjaven a ampliar-lo, i em demanaven, per exemple, per què em limitava a saber sobre la Guerra Civil de pares o avis i no m’interessava per la de mares o àvies. Així doncs, vaig enviar el nou qüestionari a més persones conegudes i vaig rebre respostes tant de Catalunya com de fora, amb escenaris de guerra a Andalusia, Aragó, les Canàries, Castella, Galícia, Madrid, Navarra, País Basc, València… Voldria destacar que entre els testimonis hi ha «nens de la guerra», és a dir, els nascuts abans del 1936, alguns dels quals narren en primera persona records del conflicte. Als relats s’hi ha inclòs l’origen i l’activitat dels avis, perquè en certa manera condicionava el que havia succeït als seus fills, o sigui, els nostres pares, durant la guerra i postguerra. Els testimonis es presenten amb independència d’on van ser durant la conflagració, ja fos per raons ideològiques o simplement territorials."

Joan Lliteras

Característiques tècniques de l'obra
TítolEls desastres de la guerra
SubtítolCent quaranta-sis testimonis familiars sobre la Guerra Civil a Espanya
Col·leccióBase Històrica
Número180
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines416
EnquadernacióTapa tova
ISBN978-84-19007-05-6
Preu20,00 €
Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Dos biberons a la postguerra
  • Sodomites catalans
  • LA CREACIÓ DEL MITE COMPANYS
  • LA GENERALITAT DE JOSEP IRLA I L'EXILI POLÍTIC CATALÀ
  • LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT
  • L'ART I LA DONA
  • EL TRIOMF DE LA MEMÒRIA
  • PER UNA CASA GRAN DEL CATALANISME
  • L’herència del PSAN
  • Islamisme(s). Islam i política en un món global
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació