Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA

ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA

Segles XII-XVI

(DARRERES UNITATS)

 

De Cotlliure a Alexandria, d’Almeria a Constantinoble passant per Mallorca, Sicília i l’Alguer

Editorial Base publica, en una exquisida presentació, l’obra ATLES DE L’EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA, amb textos i mapes de Víctor Hurtado, un dels màxims experts en cartografia històrica catalana, i pròleg de l’historiador Jaume Sobrequés i Callicó. 

En paraules de Víctor Hurtado: «Un mapa de temàtica històrica és la fotografia d’un esdeveniment. Captura el temps i l’espai d’un moment determinat».

 

Descripció de l'obra

Amb detallats textos i més de 180 mapes, el lector viatjarà amb les diferents expedicions catalanes que van travessar la Mediterrània cap a Mallorca, València, Sicília, Sardenya, Nàpols, Atenes, Alexandria, el nord d’Àfrica i altres indrets.

L’acurada cronologia, els diversos índexs (onomàstic, toponímic i cartogràfics), juntament amb les espectaculars imatges i els mapes, fets expressament per a aquesta obra, proporcionen una barreja de coneixement i gaudi visual veritablement impressionant. Segons l’autor: «Un cartògraf professional ha de tenir tres premisses clares: el mapa ha de ser veraç, ha de ser entenedor i ha de ser bonic».

Els materials emprats en la impressió del volum mantenen els elevats nivells de qualitat dels llibres d’Editorial Base, afegint en aquest cas la nova tela (Toile Ocean) 100 % reciclada dels plàstics recollits del mar, utilitzada tant a la coberta de l’estoig com a les de les tapes del llibre.

Se n’han imprès en edició única 890 exemplars numerats de l’1 al 890 i 6 proves d’autor (PA) numerades en xifres romanes de l’I al VI. El llibre va acompanyat d’una obra pictòrica en forma de tríptic, de l’artista Narcís Comadira, de la qual se n’ha fet, també, un únic tiratge de 890 exemplars numerats de l’1 al 890, i 6 proves d’autor (PA) numerades en xifres romanes de l’I al VI, realitzades amb paper Hahnemüle William Turner de 310 g, per Tinta Invisible, i signades a mà per l’artista.

Veure el sumari

 

 

 

 

Si voleu RESERVAR un exemplar, en condicions especials de subscripció, podeu fer-ho al 610.260.847 o enviant un correu electrònic a edicionsfacsimils@editorialbase.com

 

Direcció de l’obra: Victor Hurtado Cuevas.

© de la presentació: Jaume Sobrequés i Callicó

© dels textos i mapes de l’atles: Víctor Hurtado

Producció editorial: Flor Edicions, S.L.

Director editorial: Santi Sobrequés i Soriano

Realització cartogràfica: Francisco Romer i Manuel Grau (GradualMap, S. L.)

Índex: Francisco Romero

Correcció: Jaume Aubareda, Vicky Nebot i Mercè Morales

Disseny i compaginació: Maria Ferreiro

Imprès: Indústries Gràfiques Galileo (Barcelona)

Enquadernació i art final: SYL (Barcelona)

 

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
SubtítolSegles XII-XVI

(DARRERES UNITATS)

Col·leccióApographa Historica Cathaloniae
NúmeroSèrie Històrica XXII
FormatPresentació: Obra enquadernada en tela i encaixada en un estoig Format: 40 X 55 cm Paper utilitzat per a la impresió: Fedrigoni Stuco Old Mill 150 g bianco
Pàgines318
EnquadernacióTapa dura Material utilitzat per a la enquadernació tant del llibre com de l'estoig: Tela Toile Ocean de Winter & Company, 100% reciclada amb els plàstics recollits del mar.
TiratgeEdició limitada i numerada a 890 exemplars
ISBN978-84-19007-02-5
Dip.LegalB 19586-2021
PreuConsultar
Autor

Víctor Hurtado (Ciutat de Mèxic 1948). Llicenciat en ciències econòmiques (1973) i doctor en Història Medieval (2004) per la Universitat de Barcelona. Des de 1985 ha dedicat la vida professional a la cartografia de caràcter històric. Entre les seves principals publicacions cal citar:

-com a coautor amb Jordi Bolòs, l’Atles Històric d’Andorra (759-1278), (Govern d’Andorra, 1987) i els deu volums de l’Atles de la Catalunya Carolíngia, (Rafael Dalmau Editor, 1998-2018);

-en coedició amb altres autors: l’Atles d’Història de Catalunya, (Edicions 62,1995); l’Atles Històric de Catalunya (Editorial Vicens Vives, 1998); el de Catalans al Món, (Enciclopèdia Catalana, 2008); l’atles de la  Guerra Civil a Catalunya , (Editorial Dau, 2010) i darrerament l’Atles d’Història dels jueus a Catalunya ( Rafael Dalmau Editor, 2000);

-com autor de la cartografia: els mapes dels dotze volums de l’Història, Política, Societat i Cultura dels Països Catalans, (Enciclopèdia Catalana, 1996-2000); els de la Nueva Història de España- La historia en su lugar (Editorial Planeta, 2004); sense oblidar l’Atles del Catalanisme. (Enciclopèdia Catalana, 2012);

-i, com a autor els tres volums de l’Atles Manual d’Història de Catalunya, (Rafael Dalmau Editor, 2014-2020).

 

Ha rebut el premi d’Història Ciutat de Barcelona (2007) per la tesi doctoral Els Mitjavila, una família de mercaders a la Barcelona dels segle XIV (l’Abadia de Montserrat, 2007) i, juntament amb Manuel Forcano, el XXXV premi Ferran Soldevila de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, 2020, per l’Atles dels jueus a Catalunya.

 

Imatges de l'obra
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
 • ATLES DE L'EXPANSIÓ CATALANA A LA MEDITERRÀNIA
Notes de Premsa
 • Vilaweb - Juny 2022 🔗 - Víctor Hurtado: “He fet l’expansió catalana per la Mediterrània en cent vuitanta mapes”
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
 • Anales de Cataluña
 • SALTIRI LITÚRGIC I DEVOCIONARI
 • PINTURA HISTÒRICA CATALANA
 • LLIBRE DELS QUATRE SENYALS
 • Proclamación Católica
 • ELS COMTES-REIS DE CATALUNYA
 • Marca Hispanica sive Limes Hispanicus
 • Llibre Verd de Barcelona
 • Práctica y estilo de celebrar cortes en el reino de Aragón, principado de Cataluña y reino de Valencia y una noticia de las de Castilla y Navarra
 • Constitucions, Capítols i Actes de Corts
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació