Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
ABeCeDari TÀPIES ABeCeDari TÀPIES

ABeCeDari TÀPIES

Xavier Barral i Altet

Descripció de l'obra

Aquest llibre pretén donar a conèixer l’obra i la personalitat del més gran i internacional dels artistes catalans vius, Antoni Tàpies (Barcelona, 1923), d’una manera original, seriosa, entenedora i culta. Ordenar Tàpies per entendre’l millor a través d’algunes de les idees clau de la seva obra, d’alguns moments de la seva vida i d’altres aspectes de l’art, la cultura i la història de Catalunya. Tàpies ha travessat el segle XX i continua sent un referent creatiu als inicis del segle XXI.

De vegades, la seva obra causa perplexitat en molts espectadors. Cal explicar-la. Un abecedari permet d’ordenar el coneixement i disposar-lo per ordre alfabètic. L’autor ens en proposa una visió personal, una tria subjectiva molt documentada.

El lector trobarà en el llibre un diàleg permanent amb l’artista, l’explicació de les obres d’art i una defensa apassionada de la seva creació. Tàpies ens ha ensenyat a mirar els objectes de cada dia, els murs i les tanques, però també els arbres i la terra, els llibres, l’escriptura i les arts d’altres continents. Com els grans artistes orientals de tots els temps, als quals tant admira, Antoni Tàpies ha dedicat la seva existència a parlar-nos amb la mà.

 

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolABeCeDari TÀPIES
AutorXavier Barral i Altet
Col·leccióBase Històrica
Número56
Format15,5 x 23,5 cm. 296 pàgines.
ISBN978-84-92437-28-3
ISBN ebook978-84-92437-68-9
Autor

Xavier Barral i Altet, catedràtic d’Història de l’art, és membre de l’Institut d’Estudis Catalans, de la Real Academia de la Historia i de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. Exdirector del MNAC, ha dirigit Art de Catalunya - Ars Cataloniae, una història de l’art català en 16 volums, i l’obra col·lectiva Historia del arte de España. Ha estat comissari de grans exposicions internacionals, és crític d’art al diari Avui, ha editat els escrits de Josep Puig i Cadafalch i ha publicat, entre d’altres, L’art i la política de l’art, Retallar el blau. Assaig sobre l’art català del segle XX, un llarg diàleg amb Albert Ràfols Casamada i els punts de vista crítics L’art de la victòria. Belles arts i franquisme a Catalunya i Les indigestions de Dalí. Com a medievalista, Xavier Barral ha reflexionat sempre sobre el passat en funció de l’evolució artística més actual, com ara en L’art romànic català a debat.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 18,90 €

Comprar
També disponible en format ebook (llibre digital)

Preu: 7,90 €

Casa del libroKobo
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Pawn Gang. El Codi
  • CANÇONER POPULAR
  • Els grans comtes de Barcelona
  • Barcelona balla
  • Resistència. La premsa en català, censura i repressió
  • Fills de mala mare
  • Amb guanyar no n'hi ha prou
  • LLUÍS COMPANYS
  • Dos biberons a la postguerra
  • L’esclavitud a Catalunya en els darrers temps de l’edat mitjana.
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació