Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
El POUM El POUM

El POUM

en la revolució espanyola

Reiner Tosstorff

Descripció de l'obra

La sublevació dels militars franquistes el juliol de 1936 va fracassar inicialment a gran part del país i va desfermar com a contrapartida una àmplia onada revolucionària. Es van formar milícies populars i es col·lectivitzaren les indústries i les grans propietats. Tot això succeïa en un marc de durs enfrontaments entre les esquerres a la rereguarda, fins al punt que la Unió Soviètica i el Partit Comunista Espanyol posaren el Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM) sota el punt de mira.

El POUM havia estat fundat per comunistes dissidents que havien estat expulsats per «desviacionistes». El juny del 1937, després dels Fets de Maig, els serveis secrets soviètics van decidir enfrontar-s’hi directament i en van fer empresonar la direcció. El seu secretari, Andreu Nin, ja havia estat assassinat. La conseqüència de tot això va ser l’afebliment del front antifeixista.

Aquest llibre explica el destí tràgic del POUM amb el rerefons del procés revolucionari, des de les seves propostes per a la lluita contra els insurrectes, l’acció conjunta amb els anarquistes i els fets que conduïren a la seva prohibició.

L’autor, un dels millors especialistes en el POUM i els moviments obrers, ofereix la millor síntesi per entendre aquells anys convulsos de la guerra a la rereguarda republicana.

 

 

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolEl POUM
Subtítolen la revolució espanyola
AutorReiner Tosstorff
Col·leccióBase Històrica
Número55
Format15,5 x 23,5 cm. 352 pàgines.
ISBN978-84-92437-29-0
ISBN ebook978-84-92437-82-5
Autor

Reiner Tosstorff (Bonn, 1951) és professor d’història contemporània de la Universitat Johannes Gutenberg de Mainz (Alemanya) i ha estat Lecturer in Modern European History a la Universitat de Cardiff (Gran Bretanya). Es va doctorar amb una tesi sobre el POUM, publicada en alemany el 1987 amb el títol Die POUM im spanischen Bürgerkrieg. És autor d’articles i llibres sobre els moviments socials a Espanya i el moviment obrer internacional. Entre les obres més recents figura Profintern. Die Rote Gewerkschaftsinternationale 1920-1937 (2004), dedicada a la Internacional Sindical Roja. El mateix any va publicar un altre llibre sobre el seu equivalent socialdemòcrata, la Federació Sindical Internacional.

L’any 2006 es va editar la versió original en alemany del present llibre, actualitzat per a l’edició catalana amb les seves darreres investigacions. Actualment, treballa en una història sobre l’Organització Internacional del Treball en l’època de la Societat de Nacions.

 

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
També disponible en format ebook (llibre digital)

Preu: 5,90 €

Casa del libro
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • DARRERS ESCRITS
  • PATRIOTES I RESISTENTS
  • La Carn
  • Resistència. La premsa en català, censura i repressió
  • MECANOSCRIT SOBRE ELS MONJOS DE MONTSERRAT
  • Hop!
  • UNA RELACIÓ DIFÍCIL
  • BARRI XINO
  • Reprendre el camí
  • La saviesa empresarial d'Steve Jobs
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació