Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Fin de la Nación Catalana

Fin de la Nación Catalana

(EDICIÓ EXHAURIDA)

Salvador Sanpere i Miquel

Prosseguint en el camí de reeditar llibres cabdals per al coneixement de la història de Catalunya en el context hispà i internacional, Editorial Base publica, en una excepcional i molt acurada edició facsímil limitada a 500 exemplars, l'obra monumental de Salvador Sanpere i Miquel, Fin de la Nación Catalana (1905), precedida d'un magnífic estudi del professor Joaquim Albareda i Salvadó.

Descripció de l'obra

L'obra analitza, amb una base documental de primer ordre, la guerra de Successió a la Corona espanyola (1705-1714) i les tràgiques conseqüències que tingué per a Catalunya i la Corona d'Aragó la desfeta que patiren en aquella contesa enfront dels exèrcits francocastellans de Felip V. L'obra se cenyeix exclusivament en la fase final de la guerra de Successió, a partir del moment que els catalans, un cop abandonats pels aliats, decideixen resistir.

La monumetal obra de Sanpere impressiona per l'ampli domini bibliogràfic i per les numeroses fonts documentals que utilitza. La voluntat positivista plana damunt el llibre i es manifesta no solament en l'elevat exercici d'erudició que conté, sinó també en les constants diatribes contra els historiadors que l'han precedit en l´ànalisi de la guerra, als quals retreu manca d'objectivitat.

Contra el que dóna a entendre l'explicit títol del llibre de Sanpere i Miquel, el mateix autor acaba amb una reflexió en sentit invers: ''Pero, ¿qué es lo que murió el 16 de enero de 1716? (decret de Nova Planta) Pues pura y simplemente un estado, un modo de ser político de un pueblo catalán, y decimos del pueblo catalán porque un pueblo vive mientras su lengua vive [...]. Lo que murió fue sólo un estado, una organización política, no un pueblo, y cuáles sean los destinos de ese pueblo en lo futuro esto lo escribirán en la continuación de los siglos sus historiadores''. (Pàg. 690) És per això que, segons Joaquim Albareda, per tal d'evitar equívocs, potser hauria estat més escaient el títol ¿Fin de la nación catalana?

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolFin de la Nación Catalana
Subtítol

(EDICIÓ EXHAURIDA)

AutorSalvador Sanpere i Miquel
Col·leccióApographa Historica Cathaloniae
Número5
Format30,8 x 22,7 cm
ContingutL'obra i l'estudi introductori van encaixats en un estoig folrat amb tela.

L'estudi introductori, també folrat amb tela, consta de 56 pàgines i ha estat elaborat pel professor Joaquim Albareda i Salvadó.

L'obra, enquadernada amb tapa dura i folrada amb dues peces, el llom amb cuir i les tapes amb tela, i estampats ambdós amb tinta or i en sec, conté 693 pàgines i 5 mapes desplegables de gran format.
Tiratge500 exemplars numerats
ISBN978-84-85031-12-1
DisponibilitatEdició Totalment Exhaurida
Autor

Salvador Sanpere i Miquel (Barcelona, 1840-1915) fou un intel·lectual polifacètic compromès políticament en les files del progressisme i el republicanisme moderat. Fou l'introductor de les tesis positivistes i evolucionistes a Espanya.

La seva obra més important, Fin de la Nación Catalana, destinada a estudiar els darrers anys de la guerra de Successió a la Corona espanyola, impressiona per l'ampli domini bibliogràfic de l'autor.

Les grans aportacions de l'obra es refereixen a la importància que dóna a la qüestió internacional, a l'estudi que fa de les diverses actituds polítiques que es varen produir a l'interior de la societat catalana -visió que contrasta amb la dels historiadors romàntics- i a l'anàlisi de les contradiccions existents entre el Consell de Cent, la Diputació del General i el comandament militar en la darrera fase de la resistència de Barcelona. Sanpere, però, va destacar també l'esperit venjatiu de Felip V i l'escassa intel·ligència política del monarca.

 

Imatges de l'obra
  • Fin de la Nación Catalana
  • Fin de la Nación Catalana
  • Fin de la Nación Catalana
  • Fin de la Nación Catalana
Notes de Premsa
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • La Càbala
  • Quan el Català sortia a la mar
  • LA LLISTA MAÇÒNICA
  • Principis de botànica funerària
  • Santiago Sobrequés i Vidal
  • Volem la independència?
  • Sodomites catalans
  • Lluís Companys. De la revolució social al nacionalisme
  • La república feliç
  • Política de defensa i Estat propi
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació