Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
L'ETERNA DESUNIÓ DELS CATALANS L'ETERNA DESUNIÓ DELS CATALANS

L'ETERNA DESUNIÓ DELS CATALANS

L’oposició catalanista a Franco (1939-1950)

CASILDA GÜELL

Descripció de l'obra

L’autora ens explica en aquesta obra la història de la lluita dels catalans en els primers anys del franquisme, dóna a conèixer que l’element català d’oposició externa al règim va ser més significatiu del que s’havia reconegut fins ara i narra els motius del fracàs de l’oposició catalana a Franco entre 1939 i 1950.

En el període immediat a la Guerra Civil, molts catalans es van traslladar a França, el Regne Unit, els Estats Units i l’Amèrica Llatina (en especial a Mèxic) a la recerca de refugi. A l’exili i a Catalunya, catalans de tota classe i condició van provar de vèncer les dificultats imposades per la dispersió, entre altres problemes, per tal d’organitzar una oposició efectiva al dictador. El 1950, la comunitat internacional va deixar clara l’acceptació del franquisme, tot esmicolant les esperances de molts catalans, els que s’havien quedat al seu país i els que vivien a l’estranger.

Les dificultats econòmiques i de comunicació, les divisions internes, les nombroses lluites pel lideratge i les males relacions amb altres grups no van fer possible establir un programa polític unitari ni tampoc unes institucions governamentals, fet que va fer trontollar sovint la seva legitimitat i va debilitar la seva força d’oposició a Franco.

— Un estudi profund sobre el drama personal i polític dels catalans a l’exili després de la desfeta de 1939.

— Una anàlisi rigorosa de les dificultats de les organitzacions polítiques catalanistes, tant a l’exili com a l’interior de Catalunya, per sobreviure i lluitar contra Franco.

— Un estudi sobre com els grups d’oposició catalanista a la dictadura, completament desunits i enfrontats els uns amb els altres, no varen aconseguir commoure els pilars de la dictadura franquista durant els seus primers anys d'existència.

— Un llibre polèmic i innovador sobre un tema particularment sensible per al catalanisme de tots els temps.

Característiques tècniques de l'obra
TítolL'ETERNA DESUNIÓ DELS CATALANS
SubtítolL’oposició catalanista a Franco (1939-1950)
AutorCASILDA GÜELL
Col·leccióBase Històrica
Número38
Format15,5 x 23,5 cm. 224 pàgines
ISBN978-84-92437-02-3
Autor

Casilda Güell (Barcelona, 1977) és llicenciada en Ciències Polítiques i doctora en Història Internacional per la London School of Economics. És autora de The failure of Catalanist opposition to Franco (1939-1950), Madrid, CSIC, 2006 i de Lluís Companys, inèdit, Barcelona, L'esfera dels llibres, 2006. Actualment és professora de Política Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha començat la seva recerca post-doctoral sobre el lobby regional: el cas de Catalunya. És membre del Consell Assessor del FC Barcelona i va ser coordinadora del Consell Català del Moviment Europeu. Escriu amb regularitat articles d'opinió sobre política i història en diaris nacionals i locals, i ocasionalment treballa en temes de consultoria local.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 17,50 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Política de defensa i Estat propi
  • FC Barcelona. Imatges inoblidables
  • Josep Maria Porcioles. Biografia d'una vida singular
  • Diví
  • FC Barcelona. Crònica d'un Centenari
  • Els cartells de "La frase quincenal"
  • Volem la independència?
  • El 19 de juliol a Barcelona
  • Joan Lluhí i Vallescà
  • Els herois del 1714
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació