Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
EL MEU JURAMENT DE 1939 EL MEU JURAMENT DE 1939

EL MEU JURAMENT DE 1939

Semblança de Josep Benet

JOSEP BENET

Descripció de l'obra

Aquest llibre recull els textos, inèdits fins ara en la seva versió impresa, d’un acte que va tenir Josep Benet com a figura central. El 25 d’abril de 2000 li va ser lliurada la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, la més alta distinció del govern català, en reconeixement a «la seva activitat de resistència política i cultural a la postguerra», com a advocat defensor de «nombrosos processats davant els tribunals civils i militars franquistes» i com a fundador, entre altres, de l’Assemblea de Catalunya, tal com es fa constar en el Decret que li atorga l’esmentada Medalla d’Or. Un decret signat pel president Jordi Pujol, qui havia estat sotmès a una moció de censura presentada pel mateix Josep Benet amb el suport del PSUC el 1982.

En els textos que presentem, sobretot en el discurs d’acceptació de la Medalla per part de Josep Benet, trobem una reflexió sobre la seva actuació cívica i política durant els temps difícils del franquisme, però també mostres del seu permanent esperit crític a l’hora d’analitzar la Catalunya del moment. Aquest text es pot considerar, doncs, com una de les últimes grans lliçons públiques de Josep Benet, que traspua optimisme ja que, si bé reconeix que hi ha intel·lectuals «que estan fent de la provocació, professió», ens invita a «avançar encertadament cap al futur en aquest segle XXI».

Característiques tècniques de l'obra
TítolEL MEU JURAMENT DE 1939
SubtítolSemblança de Josep Benet
AutorJOSEP BENET
Col·leccióBase Històrica
Número37
Format15,5 x 23,5 cm. 96 pàgines
ISBN978-84-92437-01-6
ISBN ebook978-84-92437-81-8
Autor

Josep Benet va néixer a Cervera el 1920. La seva vida es va caracteritzar per la lluita contra el franquisme i per la defensa de les llibertats i l’autogovern de Catalunya. El 1944 fundà el Front Universitari de Catalunya; el 1947 fou un membre destacat de la Comissió per a l’entronització de la Mare de Déu de Mont-serrat; els anys seixanta va rebre el premi Joan Maragall de l’Institut d’Estudis Catalans, va impulsar la campanya «Volem bisbes catalans» i el grup musical Els Setze Jutges, a més de dirigir les Edicions Catalanes de París; el 1977 va ser el senador amb més suport popular de l’Estat espanyol; el 1980 va sortir elegit diputat al Parlament de Catalunya; el 1996 rebé el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes; el 2000, la Medalla d’Or de la Generalitat, i el 2001 fou nomenat doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili. Poc abans de morir, el 24 de març de 2008, va deixar enllestit el primer volum de les seves Memòries.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 9,50 €

Comprar
També disponible en format ebook (llibre digital)

Preu: 4,90 €

Casa del libro
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • LA LLISTA MAÇÒNICA
  • LA MEMÒRIA DELS REIS
  • PER UNA CASA GRAN DEL CATALANISME
  • Resistència. La premsa en català, censura i repressió
  • VINT HISTÒRIES DE LA BARCELONA AMERICANA
  • DRET A DECIDIR
  • Europa
  • LA CATALUNYA MÉS FOSCA
  • LA INTERNACIONAL
  • LA CIUTADELLA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació