Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
JAUME I JAUME I

JAUME I

EL CONQUERIDOR

FERRAN SOLDEVILA

Descripció de l'obra

Aquesta biografia de Jaume I, escrita pel millor especialista català en l'estudi de la vida del Conqueridor, és la primera anàlisi general contemporània de l'acció política i institucional de qui ha estat considerat com el monarca més popular i estimat de la història de la Catalunya independent.

El regnat de Jaume I abasta un llarg període del segle XIII, moment en què Catalunya va consolidar-se com a estat-nació, es varen configurar les Corts catalanes i el Consell de Cent, i el país, amb la incorporació de València i de Mallorca, va posar les bases de la formació dels Països Catalans i va donar un impuls definitiu a l'expansió econòmica per la Mediterrània. Jaume I va estendre la catalanitat a aquest nous àmbits i va donar forma definitiva a la Corona d'Aragó, un estat confederal i plurinacional que va sobreviure fins la desfeta del 1714.

Aquesta biografia de Jaume I ha estat considerada una obra clàssica, punt de referència obligat per a estudiosos del període i per a tots aquells que volen conèixer de manera amena i ràpida un dels grans moments de la història de Catalunya.

EN RESUM

 

— Ferran Soldevila és el millor especialista en l’estudi de la vida del Conqueridor i va ser en vida el més destacat historiador general de Catalunya.

— Obra divulgativa i de lectura amena d’un dels grans moments de la història de Catalunya.

— Una obra clàssica, punt de referència obligat per a tots aquells que volen conèixer la vida del Conqueridor.

— Vuitè centenari del naixement del rei Jaume I a la ciutat de Montpeller (la nit de l’1 al 2 de febrer de 1208).

— Edició i pròleg a cura de Josep Maria Salrach.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolJAUME I
SubtítolEL CONQUERIDOR
AutorFERRAN SOLDEVILA
Col·leccióBase Històrica
Número31
Format15,5 x 23,5 cm. Pàgines: 360.
ISBN978-84-85031-94-8
ISBN ebook978-84-92437-89-4
Autor

Ferran Soldevila i Zubiburu (Barcelona 1894-1971). Va ser en vida el més destacat historiador general de Catalunya. Fou professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (1931-1938) i membre de l'Institut d'Estudis Catalans (1947). El 1922 guanyà per oposició la plaça al cos d'arxivers de l'Estat espanyol. Les seves obres més importants són Història de Catalunya (1934-1935, nova edició ampliada en 1962-1963) i la monumental Historia de España (1952-1959), la primera gran síntesi del passat espanyol que té en comte el paper de la història de la perifèria peninsular.

És autor de diverses biografies de Jaume I i de Pere el Gran: Vida de Jaume I el Conqueridor (1958), Vida de Pere el Gran i d'Alfons el Liberal (1963), Els primers temps de Jaume I (1968). Va dirigir l'obra Un segle de vida catalana (1961), que va tenir una gran difusió, Història dels catalans (1961-1970) i Moments crucials de la història de Catalunya, conjuntament amb Jaume Vicens i Vives (1962). Va saber fer compatible el seu compromís nacional amb Catalunya amb el rigor científic més exigent. Una bona part dels millors historiadors catalans dels nostres dies es reclamen deixebles de Soldevila.

 

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 14,00 €

Comprar
També disponible en format ebook (llibre digital)

Preu: 5,90 €

Casa del libro
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • DARRERS ESCRITS
  • LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT
  • EL MEU JURAMENT DE 1939
  • NO TINDRÀS COLLONS DE FER-HO
  • DRET A DECIDIR
  • FRONT D'ALLIBERAMENT CATALÀ
  • MECANOSCRIT SOBRE ELS MONJOS DE MONTSERRAT
  • UNA RELACIÓ DIFÍCIL
  • La Carn
  • HISTÒRIA DE CATALUNYA
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació