Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
La resposta liberal La resposta liberal

La resposta liberal

M. Jiménez-Mausbach (Coordinador); I. Ariño Langarita, A. Golovín i Sivera, E. Herrera Puntí, R. Medina Juidías, J. Oliver-Solà, X. Quer Zamora, A. Rossell Barellas, J. Ramón Rallo (Pròleg), Germà Bel

 

«Una bona reflexió sobre el liberalisme, des de casa nostra, adaptada a les exigències del segle XXI. Bravo!»
Andreu Mas-Colell (Catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra)

«Tothom interessat en les qüestions de política pública, i que cregui que cap idea és sagrada ni cap opinió, indiscutible, gaudirà d’aquest llibre»
Germà Bel (Catedràtic d’Economia a la Universitat de Barcelona)

 

 

Descripció de l'obra

 

Quin discurs ofereix el liberalisme davant d’aquells que pretenen debilitar els contrapesos institucionals, els drets de propietat o la seguretat jurídica? I davant la xenofòbia o el proteccionisme? Com podem avançar cap a un creixement econòmic més inclusiu i respectuós amb el medi ambient? Quines reformes fiscals poden conjugar alhora eficiència, suficiència i equitat sense perjudicar, però, la innovació i l’emprenedoria? Com podem preparar les noves generacions per al canvi tecnològic? Sobreviurà el mercat de treball a l’impacte de la robotització? Hem de posar límits a la llibertat d’expressió per combatre la crispació social o la postveritat? És possible un nou model de governança més enllà de l’Estat-nació? Aquest llibre revisa alguns dels reptes —polítics, culturals, socials, econòmics, tecnològics— més importants del nostre temps i planteja una nova narrativa. Davant el setge a l’ordre liberal cal plantejar idees i reformes en el marc de la igualtat humana, la llibertat i la civilitat. Malgrat els presagis apocalíptics i les cròniques d’una mort anunciada, el liberalisme és avui més viu que mai. Et convidem a comprovar-ho.

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolLa resposta liberal
AutorM. Jiménez-Mausbach (Coordinador); I. Ariño Langarita, A. Golovín i Sivera, E. Herrera Puntí, R. Medina Juidías, J. Oliver-Solà, X. Quer Zamora, A. Rossell Barellas, J. Ramón Rallo (Pròleg), Germà Bel
Col·leccióBase Històrica
Número161
Format15,5 x 23,5 cm
Pàgines184
EnquadernacióTapa tova, cosit, amb solapes
ISBN978-84-17759-60-5
ISBN ebook978-84-17759-73-5
Preu17,00 €
Autor

 

Martí Jiménez-Mausbach. Vicepresident i Director de Recerca de l’Institut Ostrom Catalunya. Ha realitzat estades de recerca a Alemanya i els Estats Units i treballat en el sector biotecnològic i de la diplomàcia científica. Autor de publicacions i articles sobre innovació, transferència tecnològica, regulació dels mercats i polítiques públiques. Col·labora en diversos mitjans de comunicació. Graduat en Ciències Biomèdiques per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Desenvolupament Farmacèutic per la Universitat King’s College London (KCL).
Xavier Quer Zamora. Director de Relacions Institucionals i Secretari de l’Institut Ostrom Catalunya. Ha realitzat recerca en l’àmbit de la indústria de l’hospitalitat, la Unió Europea i la diplomàcia científica. Assistent de Recerca a l’ESADE Center for Global Economy and Geopolitics (ESADEgeo). Estudiant de Dret i Global Governance a ESADE.
Anna Rossell Barellas. Economista per la Universitat de Barcelona (UB) i assessora fiscal, activitat que compagina amb l’activitat docent i la col·laboració habitual en diversos mitjans de comunicació.
Roger Medina Juidías. Investigador titular de l’Institut Ostrom Catalunya. Ha treballat en l’àmbit de la recerca i l’anàlisi de dades en el sector de la consultoria i és autor de publicacions i articles sobre l’impacte de les institucions en el creixement econòmic, economia laboral, fiscalitat i regulació dels mercats. Economista per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb menció en Mètodes Quantitatius Avançats i Màster en Competència i Regulació de Mercats per la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE).
Irune Ariño Langarita. Directora Adjunta de l’Institut Juan de Maria-na i membre de l’executiva d’Students For Liberty (SFL), organització internacional de la qual va ser directora per a Espanya i Portugal. Col·labora en diversos mitjans de comunicació i ha coordinat estudis en l’àmbit de la teoria política i el feminisme liberal. Graduada en Ciència Política i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
Jordi Oliver-Solà. Doctor en Ciències Ambientals i premi extraordinari de doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Corporate MBA per ESADE. Soci fundador d’un estudi d’ecoinnovació estratègica, autor i investigador vinculat a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). Col·labora amb l’Institut Ostrom Catalunya.
Alexander Golovín i Sivera. Director d’Organització de l’Institut Ostrom Catalunya i cap de la Secció d’Estudis Polítics, Jurídics i Socials de l’Ateneu Barcelonès. Estudiant d’Història a la Universitat de Barcelona. Col·labora en diversos mitjans radiofònics i premsa escrita.
Eric Herrera Puntí. President de l’Institut Ostrom Catalunya. Empresari i músic. Graduat en el Programa Superior en Direcció i Administració d’Empreses per IL3 - Universitat de Barcelona i EAE Business School. Col·labora en diversos mitjans de comunicació.
 
Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
També disponible en format ebook (llibre digital)

Preu: 8,95 €

AmazonCasa del libroKoboiBooks
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • El POUM
  • ABeCeDari TÀPIES
  • FRANCESC CAMBÓ
  • LA LLISTA MAÇÒNICA
  • Aproximació a la literatura catalana del segle XX
  • DARRERS ESCRITS
  • VINT HISTÒRIES DE LA BARCELONA AMERICANA
  • El Parlament de Catalunya
  • Barcelona pas a pas
  • NO TINDRÀS COLLONS DE FER-HO
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació