Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
LA MEMÒRIA DELS REIS LA MEMÒRIA DELS REIS

LA MEMÒRIA DELS REIS

LES QUATRE GRANS CRÒNIQUES PREMI SERRA D'OR 2008

Stefano Maria Cingolani

Descripció de l'obra

La memòria dels reis, d’Stefano Maria Cingolani, és el primer estudi de conjunt que s’ha fet de les quatre grans cròniques de la història medieval de Catalunya. Des de sempre s’ha considerat que les obres que ens han llegat Jaume I, Bernat Desclot, Ramon Muntaner i Pere III el Cerimoniós constitueixen el monument més impressionant de la literatura històrica catalana de tots els temps, i també uns dels llegats més valuosos de la historiografia universal. A través de l’estudi del Llibre dels Feits del rei Jaume, el Llibre del rei En Pere, de Bernat Desclot, el Llibre, de Ramon Muntaner, i el Llibre del rei Pere III el Cerimoniós, l’autor traça una rigorosa i apassionant panoràmica sobre els segles centrals de la història medieval de Catalunya, i reflexiona sobre el valor de la història i la llegenda, i sobre el sentit que té la memòria com a element de pervivència de la identitat històrica de Catalunya.

Característiques tècniques de l'obra
TítolLA MEMÒRIA DELS REIS
SubtítolLES QUATRE GRANS CRÒNIQUES PREMI SERRA D'OR 2008
AutorStefano Maria Cingolani
Col·leccióBase Històrica
Número24
Format15,5x23,5cm. Pàgines: 328
ISBN978-84-85031-81-8
ISBN ebook978-84-92437-56-6
Autor

Stefano Maria Cingolani (Roma, 1956). Doctor en Filologia Romànica per la Universitat La Sapienza de Roma. Ha estat professor a la Universitat Tor Vergata de Roma els anys 1989-94, professor visitant a la Universitat de Barcelona els anys 1995-99 i a la Universitat Pompeu Fabra el 2000. Actualment només es dedica a la investigació. Ha publicat un centenar d’articles sobre èpica, novel·la, hagiografia francesa, lírica trobadoresca i italiana, i literatura catalana. Les seves principals publicacions són Le Storie dei Longobardi. Dall’Origine a Paolo Diacono, Viella, Roma 1995; Joan Roís de Corella: la importància de dir-se honest, premi Joan Fuster 1997, Edicions Tres i Quatre, València 1998; El somni d’una cultura: Lo somni de Bernat Metge, Quaderns Crema, Barcelona 2002; Bernat Metge, Lo somni, edició crítica, ENC, Barcino, Barcelona 2006; Historiografia, propaganda, comunicació al segle XIII. Bernat Desclot i les dues redaccions de la Crònica, IEC, Barcelona 2006. Té en preparació una col·lecció de fonts històriques, «Monuments d’Història de la Corona d’Aragó», i una biografia de Jaume I.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 20,00 €

Comprar
També disponible en format ebook (llibre digital)

Preu: 9,90 €

Casa del libroKobo
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • HISTÒRIA DE CATALUNYA
  • ABeCeDari TÀPIES
  • PER UNA CASA GRAN DEL CATALANISME
  • Aproximació a la literatura catalana del segle XX
  • FRONT D'ALLIBERAMENT CATALÀ
  • Reprendre el camí
  • El Parlament de Catalunya
  • La resposta liberal
  • EL MEU JURAMENT DE 1939
  • (NOU) RESUM D'HISTÒRIA DEL CATALANISME
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació