Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
La marxa cap a la independència de Catalunya (877-988) La marxa cap a la independència de Catalunya (877-988)

La marxa cap a la independència de Catalunya (877-988)

Miquel Coll i Alentorn

Un clàssic de la historiografia catalana sobre la formació de Catalunya

Estudi sobre la formació de Catalunya a càrrec de Miquel Coll i Alentorn. L’especialitat de Coll va ser l’estudi de les fonts narratives medievals i ho va fer de manera magistral, tal com queda palès en aquest llibre, fruit del seu extraordinari coneixement de la història del nostre país.

Descripció de l'obra

Deixeble de Jordi Rubió i Ferran Soldevila als Estudis Universitaris Catalans, Miquel Coll i Alentorn és el darrer i més jove d’aquella generació de grans historiadors catalans (Rubió, Nicolau, Abadal, Rovira, Soldevila) que van començar a investigar i publicar abans de la guerra i que van continuar fent-ho després, alguns no sense dificultats. Ells serien l’enllaç necessari amb les generacions posteriors, les de Jaume Vicens i Santiago Sobrequés i els seus deixebles. 

L’especialitat de Coll va ser l’estudi de les fonts narratives medievals, les cròniques i les llegendes, un vessant de la historiografia que al seu temps va ser l’únic o quasi l’únic a conrear. Ho va fer de manera magistral. L’estudi d’aquestes fonts, de la seva redacció i el seu contingut, li va donar un extraordinari coneixement de la història de Catalunya, sobretot de la medieval, del qual derivaren nombroses col·laboracions editorials, articles i llibres d’alta qualitat com el present, així com les classes d’història dels Països Catalans i d’historiografia que impartí amb saviesa a la Universitat de Barcelona. 

Característiques tècniques de l'obra
TítolLa marxa cap a la independència de Catalunya (877-988)
AutorMiquel Coll i Alentorn
Col·leccióPetits grans clàssics de la història de Catalunya
Número11
Format12 x 16,5 cm, 144 pàgines
ISBN9788416587940
Preu8,00 €
Autor

Miquel Coll i Alentorn (Barcelona, 1904-1990). Historiador i polític. Membre d’Unió Democràtica de Catalunya i president del Parlament de Catalunya entre els anys 1984 i 1988. Autor de nombrosos assajos sobre la Catalunya medieval, Coll i Alentorn contribuí en gran mesura, durant els anys foscos del franquisme, a la difusió de la cultura catalana des d’institucions com l’Institut d’Estudis Catalans, els Estudis Universitaris Catalans, la Societat Catalana d’Estudis Històrics i la Secció de Filologia Catalana de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. 

Compra on-line

Preu: 8,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Resum de literatura catalana
  • Pere II el Gran
  • La batalla de Prats de Molló
  • El príncep de Viana
  • Jaume I
  • El meu don Joan Maragall
  • El 19 de juliol a Barcelona
  • El Corpus de Sang
  • El Tractat dels Pirineus i la mutilació de Catalunya
  • L’arquitectura romànica a Catalunya
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació