Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
TRAÏDORS A CATALUNYA TRAÏDORS A CATALUNYA

TRAÏDORS A CATALUNYA

LA CINQUENA COLUMNA (1936-1939)

Domènec Pastor Petit

Descripció de l'obra

Van ser traïdors a Catalunya o només a la República? Els escau el qualificatiu de botiflers? O potser la pregunta és una altra: per què gairebé no hi hagut memorialistes a Catalunya entre els components de la Cinquena Columna? Per què van optar per la invisibilitat i, després, pel silenci? Propagandistes del franquisme i de les dictadures feixistes, derrotistes de les democràcies, ¿qui hi havia al seu darrere? Quin va ser el paper de prohoms catalans com Francesc Cambó en el finançament de la Cinquena Columna? Quin impacte va tenir militarment i psicològicament? Qui eren els seus components?
Militants de Falange Espanyola, algun membre de la Lliga, parents de militars o membres d'Acció Catòlica. I, amb ells, tots els que abominaven del laïcisme i tenien interessos econòmics capitalistes. Les informacions i la propaganda dels revoltats van ser gairebé estèrils. No obtingueren dades significatives per als rebels ni van aconseguir el suport de la població, però sí que influïren a propagar el derrotisme en el bàndol republicà.
Les respostes a aquestes preguntes i les dades que s'han mantingut ocultes les trobareu en llegir aquest llibre, magníficament documentat, en què el millor espiòleg d'Europa, amb noves dades inèdites fins ara, explica que, durant la Guerra Civil, hi va haver un grup de catalans que va trair la República democràtica i l'autonomia de Catalunya.

Característiques tècniques de l'obra
TítolTRAÏDORS A CATALUNYA
SubtítolLA CINQUENA COLUMNA (1936-1939)
AutorDomènec Pastor Petit
Col·leccióBase Històrica
Número21
Format15,5x23,5cm. 440 pàgines
ISBN978-84-85031-71-9
Dip.LegalB-46.808-2006
Autor

Domènec Pastor Petit (l'Hospitalet de Llobregat, 1927) és un dels màxims experts en espionatge a Europa.
Al llarg de la seva prolífica obra, iniciada el 1962 amb Espías en acción, Pastor Petit ha publicat nombrosos llibres, com ara La República devastada. La mujer en el espionaje (1970), Dossiers secretos de la Guerra Civil (1978), Diccionario Enciclopédico del Espionaje (1996) i Els espies catalans (2006).
Aquesta nova edició, corregida i ampliada, de La Cinquena Columna a Catalunya (1936-1939), torna a l'actualitat un tema sobre el qual fins ara s'havia passat de puntetes: les activitats de la Cinquena Columna al nostre país, dels catalans que, des de la mateixa zona republicana, van col·laborar amb l'exèrcit revoltat del general Franco.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 18,40 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • El pintor que cremava els seus quadres
  • EL PROCÉS DE MONTJUÏC
  • SOLIDARITAT CATALANA I ESPANYA
  • La pena de mort a la Catalunya baixmedieval
  • Jedwabne. Una història universal
  • L'ART I LA DONA
  • LA NACIONALITZACIÓ DE CATALUNYA
  • Islamisme(s). Islam i política en un món global
  • La saviesa empresarial d'Steve Jobs
  • PER UNA CASA GRAN DEL CATALANISME
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació