Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
PIERRE VILAR I LA HISTÒRIA DE CATALUNYA PIERRE VILAR I LA HISTÒRIA DE CATALUNYA

PIERRE VILAR I LA HISTÒRIA DE CATALUNYA

Joaquim Albareda, Rosa Congost, Gaspar Feliu i Mon fort, Roberto Fernàndez, Llorenç Ferrer, Josep Fontana, Eva Serra i Puig i Francesc Valls.

Descripció de l'obra

L'historiador francès Pierre Vilar (1906-2003) ha estat una de les figures més influents en la historiografia catalana a partir de la dècada dels seixanta. De la seva abundant bibliografia sobre metodologia històrica i història de Catalunya destaca ''Catalunya dins l'Espanya moderna'' (1962), de la qual arribà a publicar fins a tres volums que han esdevingut una obra de referència ineludible per als interessats en la història del país des d'una perspectiva multidisciplinària que abraça la geografia, l'economia, la política i la cultura. La vinculació de Vilar amb Catalunya data de ben jove. Amb poc menys de trenta anys, Vilar s'establí a Barcelona com a professor de l'Institut Français de Barcelona, primer entre els anys 1934-1936 i, després, un cop acabada la Segona Guerra Mundial. Des de 1951 fou director d'estudis a l'École Pratique des Hautes Études de París i, a partir de 1965, professor de la Universitat de París. Nomenat l'any 1979 doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona, l'any 2000 la Generalitat de Catalunya li concedí la Medalla d'Or en reconeixement a la seva tasca historiogràfica. Aquest volum explora, de la mà dels màxims especialistes en la matèria i alhora destacats deixebles de Pierre Vilar, la vida i l'obra del que es considera un dels historiadors de Catalunya més rellevants del segle xx.

Característiques tècniques de l'obra
TítolPIERRE VILAR I LA HISTÒRIA DE CATALUNYA
AutorJoaquim Albareda, Rosa Congost, Gaspar Feliu i Mon fort, Roberto Fernàndez, Llorenç Ferrer, Josep Fontana, Eva Serra i Puig i Francesc Valls.
Col·leccióBase Històrica
Número20
Format15,5x23,5 cm; 232 pàgines
ISBN978-84-85031-70-2
Dip.LegalB-46.771-2006
Autor

Joaquim Albareda, catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Rosa Congost, catedràtica d'Història Econòmica de la Universitat de Girona. Eulàlia Duran, professora emèrita del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Gaspar Feliu i Montfort, catedràtic d'Història Econòmica de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona. Roberto Fernàndez, catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Lleida. Llorenç Ferrer, professor titular d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Josep Fontana, catedràtic emèrit d'Història Econòmica de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Eva Serra i Puig, professora titular d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Francesc Valls, professor titular d'Història Econòmica de la Universitat de Barcelona.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 17,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Ryokan, el monjo guillat
  • Els diaris de Foment. Premsa industrial al segle XIX
  • FC Barcelona. On viuen els somnis (1899-2019)
  • Europa
  • Espanya contra Catalunya
  • Horaci l'inuit. Estimats víkings
  • L’arquitectura romànica a Catalunya
  • Roger de Llúria
  • La Carn
  • La cort del Buda
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació