Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Amb ulls estrangers

Amb ulls estrangers

Quan Catalunya preocupava Europa. Diplomàcia i premsa internacional durant la Guerra Civil.

Arnau Gonzàlez i Vilalta

Descripció de l'obra

Si hi ha un període històric en el qual la història de Catalunya podria haver patit canvis radicals, aquest és la Guerra Civil. En un país en plena Revolució social, diversos diplomàtics europeus i americans destacats a Barcelona especularen insistentment amb la creació d’una República Catalana independent. Una possibilitat que expressarien desenes de vegades en els documents enviats a Mussolini, al govern francès, al Foreign Office o al Palácio das Necessidades de Lisboa. De fet, tant els diplomàtics com la premsa internacional es preguntaven per què no s’acomplia una possibilitat que els semblava evident.

La resposta cal buscar-la en la realitat complexa d’una Catalunya en guerra dominada pels anarquistes, gairebé independent de facto, en pugna amb el govern republicà i amb uns sectors nacionalistes que no van voler o no es van atrevir a anar més enllà. Una suma sorprenent d’elements que descobrirem a partir de l’estudi de la visió dels diplomàtics i periodistes de França, Itàlia, Portugal, Bèlgica i la Creu Roja Internacional.

Característiques tècniques de l'obra
TítolAmb ulls estrangers
SubtítolQuan Catalunya preocupava Europa. Diplomàcia i premsa internacional durant la Guerra Civil.
AutorArnau Gonzàlez i Vilalta
Col·leccióBase Històrica
Número122
Format15,5 x 23,5 cm., 560 pàgines.
ISBN978-84-16166-36-7
Preu22 €
Autor

Arnau Gonzàlez i Vilalta (Barcelona, 1980). Llicenciat i doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment és professor lector en aquest centre. Ha centrat la seva trajectòria investigadora en diversos aspectes del nacionalisme català d’entreguerres. Autor de desenes d’articles i d’una dotzena de llibres entre els quals destaquen La nació imaginada (1931-1939). Els fonaments dels Països Catalans (2006), La creació del mite Companys (Base, 2009) i La Tercera Catalunya (1936-1940) (2013). Producte de les seves estades a Itàlia és remarcable l’obra Cataluña bajo vigilància. El Consulado italiano y el Fascio de Barcelona (1930-1943) (2009) que inicià una nova línia de recerques dedicades a les mirades internacionals de la Catalunya republicana i en guerra. És director del web www.documentsforhistory.com. Juntament amb Enric Ucelay-Da Cal ja ha col·laborat prèviament en l’edició de l’obra col·lectiva Contra Companys. La frustración nacionalista ante la Revolución (2012).

Compra on-line

Preu: 22,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • El budisme de la sort
  • FC Barcelona. On viuen els somnis (1899-2019)
  • La mort de Guernica
  • Resum de literatura catalana
  • Almansor i la destrucció de Barcelona
  • Nit de foc
  • Comtes, reis, comtesses i reines de Catalunya
  • VISTES DE CATALUNYA
  • La NO-extradició de  Ventura Gassol
  • Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació