Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
El modernisme perdut II El modernisme perdut II

El modernisme perdut II

L'Eixample de Barcelona

Raquel Lacuesta i Xavier González

Descripció de l'obra

Barcelona és famosa arreu del món per la seva arquitectura modernista. És un dels símbols que en defineixen la identitat. Però allò que no és tan conegut, ni tan sols per molts barcelonins, és que l’arquitectura de l’època que ha arribat fins als nostres dies és només una petita mostra de la gran Barcelona modernista de final del segle XIX i principi del XX, ja que moltes construccions modernistes han anat desapareixent. En aquest segon volum d’El modernisme perdut es recupera la memòria d’aquests elements destruïts a l’Eixample de Barcelona, un nou sector, entre el centre històric de la ciutat i els antics municipis del pla de Barcelona, urbanitzat de manera gairebé paral·lela a l’eclosió del modernisme i on es van bastir bona part de les obres mestres del moviment. Es rescaten aquí de l’oblit un centenar d’edificis i establiments, repartits pels dos eixos principals del districte, el passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya, i pels barris que s’estenen a banda i banda d’aquests, per la dreta i l’esquerra de L’Eixample.

Característiques tècniques de l'obra
TítolEl modernisme perdut II
SubtítolL'Eixample de Barcelona
AutorRaquel Lacuesta i Xavier González
Col·leccióBase Imatges
Format27 x 24 cm., 264 pàgines.
ISBN978-84-16166-25-1
Preu34,90 €
Autor

Raquel Lacuesta Contreras neix a Hellín (Albacete) l’any 1949. És doctora en Història de l’Art (1998) i llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació (1986) per la Universitat de Barcelona. Premi Nacional de Patrimoni Cultural 1997 (Generalitat de Catalunya) i acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (2013). Entre 1985 i 2014 va ser funcionària de la Diputació de Barcelona, adscrita al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, dedicat a la restauració de monuments. Autora, entre altres títols, d’Ignasi Oms i Ponsa, arquitecte (2009); Catedrals del vi (2009); El palau Güell, una obra mestra d’Antoni Gaudí (2013); El modernisme perdut. La Barcelona antiga (2013); El Palau dels Comtes i la formació de la vila de Centelles (2014), i La història de l’art –de l’arquitectura– català explicada per arquitectes (2014).

Xavier González Toran neix a Barcelona l’any 1971. És llicenciat en Periodisme. Ha treballat com a redactor, editor i  documentalista per a diverses editorials i publicacions barcelonines. Ha editat, entre altres títols, les recopilacions de textos Santiago Sobrequés i Vidal. Obra dispersa i Barcelona 1714, testimonis d’una ciutat assetjada. Amb Raquel Lacuesta, és autor de les monografies Modernisme a l’entorn de Barcelona, Ponts de la província de Barcelona i El modernisme perdut. La Barcelona antiga.

Compra on-line

Preu: 34,90 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
 • Els cinefòrums de Montserrat
 • Pa i roses. Píndoles per a una altra història del segle XX
 • VISTES DE CATALUNYA
 • Fills de mala mare
 • Les aventures d'en Fermí i la Valentina 3. És meu!
 • La NO-extradició de Ventura Gassol
 • La mort de Guernica
 • Barça i Catalunya
 • Crisis i canvis de règim a Espanya i a Catalunya (1898-2015)
 • LES QUATRE GRANS CRÒNIQUES
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació