Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Els cinefòrums de Montserrat Els cinefòrums de Montserrat

Els cinefòrums de Montserrat

Arnau Olivar

Descripció de l'obra

L’any 1963, Arnau Olivar va començar a dirigir un cinefòrum amb els monjos de Montserrat, amb una freqüència de tres, i algunes vegades quatre, cada any i un total de 146 films, els quals, ordenats cronològicament formen part d’una veritable història del cinema. Ara se’n publica una selecció, forçosament limitada, per a la qual ha escollit 34 dels films projectats, gran part dels quals són obres mestres de la cinematografia mundial.

Per als monjos, els cinefòrums no eren un mer entreteniment, sinó que volien introduir una comunitat dedicada a la pregària però molt atenta a la realitat humana i sempre circumdant en diàleg entre fe i cultura, en aquest element tan important de la nostra societat que és el cinema. La societat influeix en el cinema i el cinema influeix en la societat. Per això aquestes presentacions, a més d’explicar les característiques tècniques i artístiques de cada film, en remarquen les coordenades socials, polítiques i culturals del moment, del director i del guió, amb informacions que difícilment trobareu enlloc més.

Hilari Raguer, monjo de Montserrat

Característiques tècniques de l'obra
TítolEls cinefòrums de Montserrat
AutorArnau Olivar
Col·leccióBase Històrica
Número94
Format15,5 x 23,5 cm.
Pàgines424
ISBN978-84-15711-00-1
Preu22 €
Autor

Arnau Olivar i Daydí, nascut a Barcelona el 1924, advocat, activista i escriptor cinematogràfic independent. El 1948, junt amb Antoni Farré, creà el cineclub Llanterna Màgica. Entre els anys 1957 i 1970 organitzà i dirigí, amb molt de rigor, els prestigiosos Weekends cinematogràfics de Llanterna Màgica que tingueren lloc a Perpinyà, en col·laboració amb la Fédération Française de Ciné- Clubs i l’assistència d’una bona part del món artístic, cultural, professional i polític —aleshores en la clandestinitat— de Catalunya.

Ha participat en diverses activitats en pro del cinema català. Des del 1959 fins al 2011 ha assistit, com a crític, a quasi totes les Mostres cinematogràfiques de Venècia, publicant les seves impressions crítiques a Canigó i Serra d’Or, principalment. Ha escrit nombrosos treballs d’assaig i crítica cinematogràfics, alguns dels quals han estat publicats a França. El 1984 intervingué en la constitució de la Federació Catalana de Cineclubs, de la qual és President d’Honor.

El 1988 la Generalitat de Catalunya li concedí el Premi Extraordinari de Cinematografia. El 2005 la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya li va retre un homenatge, sota el títol «La mirada d’Arnau Olivar»; i l’any 2010, l’Acadèmia del Cinema Català el nomenà Membre d’Honor.

Des de l’any 1963 fins a finals del 2000 va dirigir les sessions de cinefòrum que es van celebrar per a la comunitat benedictina de l’Abadia de Montserrat.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 22,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Horaci l'inuit. Estels
  • Barcelona i el gran comerç d'Orient a l'edat mitjana
  • Els exèrcits de Carles III i Elisabet de Brunsvic
  • Els barons de Catalunya
  • 6 d'octubre
  • GIRONA
  • FC Barcelona. On viuen els somnis (1899-2019)
  • Autocar 46. Destí: Wembley
  • Sodomites catalans
  • Josep Dencàs i Puigdollers
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació