Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
Catalunya al segle XV Catalunya al segle XV

Catalunya al segle XV

De la Sentència de Casp al regnat de Ferran II el Catòlic

Santiago Sobrequés i Vidal

El segle XV català marca un tombant en la història de Catalunya. Des del Compromís de Casp, que va instaurar una dinastia castellana en el govern del país, fins al regnat de Ferran II, en el llindar de l’edat moderna, el Principat va viure un procés polític que va marcar el seu futur: conquesta de Nàpols, enfrontaments nobiliaris, reunions socials al camp amb l’organització del moviment de reivindicació dels remences, consolidació del pactisme com a sistema que regulava les relacions polítiques entre la Generalitat i les Corts amb la monarquia, guerra civil i redreçament nacional.

El llibre inèdit de Santiago Sobrequés i Vidal, un dels més eminents medievalistes catalans de tots els temps, constitueix una síntesi interpretativa clara i rigorosa, que posa a l’abast d’un públic lector molt ampli, els esdeveniments més importants viscuts per Catalunya durant aquella centúria.

Característiques tècniques de l'obra
TítolCatalunya al segle XV
SubtítolDe la Sentència de Casp al regnat de Ferran II el Catòlic
AutorSantiago Sobrequés i Vidal
Col·leccióBase Històrica
Número72
Format15,5 x 23,5 cm. 156 pàgines.
ISBN978-84-15267-01-0
Autor

Santiago Sobrequés i Vidal (Girona 1911-1973). Historiador i catedràtic de l’Institut i del Col·legi Universitari de Girona. Es va especialitzar en història política i social de Catalunya a la baixa edat mitjana i, de manera especial, en l’estudi de la guerra civil catalana del segle XV. Amb el seu amic Jaume Vicens Vives, gironí com ell, va contribuir a la modernització i dignificació dels manuals d’història de batxillerat. El sentir de responsabilitat cívica l’induí a impulsar nombroses iniciatives de tipus cultural en defensa de la identitat catalana durant el franquisme. Les seves obres més importants són Jofre VIII de Rocabertí, señor de Peralada, y el ocaso de la Edad Media en el Alto Ampurdán (1955); Els barons de Catalunya (1957); Els grans comtes de Barcelona (1961); El Compromís de Casp i la noblesa catalana (1974); Societat i estructura política a la Girona medieval (1975) i la part corresponent a la baixa edat mitjana en l’obra dirigida per Vicens Vives Historia social y económica de España y América (1957). En el llibre La guerra civil catalana del segle XV (1973), realitzat amb el seu fill Jaume Sobrequés i Callicó, va aplegar els seus nombrosos escrits sobre aquell conflicte. La publicació de Catalunya al segle XV, obra inèdita de Santiago Sobrequés i Vidal, és una de les moltes iniciatives que al llarg del 2011 commemoren el centenari del naixement de l’historiador gironí.

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 15,00 €

Comprar
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • Els diaris de Foment. Premsa industrial al segle XIX
  • L'antifranquisme oblidat
  • JOAN MARGARIT I PAU
  • Valentí Almirall
  • La Veu de Catalunya
  • FRANCESC CAMBÓ
  • FRANCESC DE VERNTALLAT
  • Pau Casals
  • La fi de la Guerra Civil
  • Volem la independència?
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació