Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto
PERE EL GRAN PERE EL GRAN

PERE EL GRAN

Vida, actes i paraula

Stefano Maria Cingolani

Descripció de l'obra

Pere el Gran (1240-1285) és un dels més importants reis de la Corona d’Aragó. La seva conquesta de Sicília i Malta obrí a la Corona les portes d’Itàlia i de la Mediterrània central i oriental. Home de caràcter decidit, autoritari i aventurer, lluità contra les més grans potències del seu temps, el rei de França, el rei de Nàpols i el Papa, i les va vèncer. El rei Pere tenia una visió política dels seus estats oposada a la del seu pare, Jaume I el Conquistador. Tot i que intentà implantar-la, l’oposició de la noblesa d’Aragó i de Catalunya, i la difícil situació internacional —ja que el rei estava excomunicat i a punt d’entrar en guerra amb França—, li impediren instaurar-la per complet. No obstant això, el seu fill Alfons tornà a unir per uns anys allò que el rei Jaume havia separat.

Al marge de l’extensa obra erudita inacabada de Ferran Soldevila, publicada per l’IEC entre 1950 i 1962, i de les dues biografies de Pere el Gran que aquest mateix autor va publicar els anys 1955 i 1963, no existeix cap altra obra moderna sobre aquest monarca. El present estudi, si bé manté una línia divulgativa de fàcil lectura, compta amb una investigació innovadora i rigorosa, ja que aprofita una enorme quantitat de documents inèdits, molts dels quals eren desconeguts fins avui. Aquesta obra ens proporciona una narració exhaustiva i rica en detalls, alhora que revisa profundament la imatge que es tenia de la personalitat i de l’obra política del rei. A més, obre noves perspectives a la investigació i satisfà la curiositat d’un públic lector no especialitzat, expectant després de l’obertura de la tomba del rei i l’estudi de la seva mòmia.

 

Característiques tècniques de l'obra
TítolPERE EL GRAN
SubtítolVida, actes i paraula
AutorStefano Maria Cingolani
Col·leccióBase Històrica
Número66
Format15,5 x 23,5 cm. 488 pàgines.
ISBN978-84-92437-75-7
ISBN ebook978-84-15267-93-5
Autor

Stefano Maria Cingolani (Roma 1956). Doctor en Filologia Romànica per la Universitat La Sapienza de Roma. Ha estat professor a la Universitat Tor Vergata de Roma durant els anys 1989-1994, professor visitant a la Universitat de Barcelona els anys 1995-1999 i a la Universitat Pompeu Fabra l’any 2000. Actualment es dedica per complet a la investigació. Ha publicat un centenar d’articles sobre èpica, novel·la i hagiografia francesa, sobre lírica trobadoresca i italiana i sobre literatura catalana. Les seves principals publicacions són: Le Storie dei Longobardi. Dall’Origine a Paolo Diacono, Viella, Roma 1995; Joan Roís de Corella: la importància de dir-se honest, premi Joan Fuster d’assaig 1997, Edicions Tres i Quatre, València 1998; El somni d’una cultura: Lo somni de Bernat Metge, Quaderns Crema, Barcelona 2002; Bernat Metge, Lo somni, edició crítica, ENC, Barcino, Barcelona 2006; Historiografia, propaganda, comunicació al segle XIII. Bernat Desclot i les dues redaccions de la Crònica, IEC, Barcelona 2006; La memòria dels reis. Les Quatre Grans Cròniques i la historiografia catalana des del segle X al XIV, Editorial Base, Barcelona 2006, premi Crítica Serra d’Or; Jaume I. Història i mite d’un rei, Edicions 62, Barcelona 2007 (i en traducció castellana: Historia y mito del rey Jaime I de Aragón, Edhasa, Barcelona 2008), Bernat Desclot, Llibre del rei en Pere, Barcino, Barcelona 2009. És editor d’una col·lecció de fonts històriques, els Monuments d’Història de la Corona d’Aragó, de la qual s’han publicat els dos primers volums (Gestes dels comtes de Barcelona i reis d’Aragó i Libre dels reis, PUV, València 2008).

Notes de Premsa
Compra on-line

Preu: 22,00 €

Comprar
També disponible en format ebook (llibre digital)

Preu: 6,90 €

Casa del libroKobo
Comparteix
Altres llibres que et poden interessar
  • La Carn
  • UNA RELACIÓ DIFÍCIL
  • MECANOSCRIT SOBRE ELS MONJOS DE MONTSERRAT
  • LA INTERNACIONAL
  • LA LLISTA MAÇÒNICA
  • LA MEMÒRIA DELS REIS
  • 1941
  • La resposta liberal
  • La saviesa empresarial d'Steve Jobs
  • FRANCESC CAMBÓ
EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació