Editorial Base

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la seva experiència d'usuari. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto

ELS NOSTRES AUTORS

CARLES LÓPEZ ROVIRA

Carles López Rovira: «Vaig néixer el 23 de novembre de 1962 a Barcelona, l’any de la gran nevada. Matriculat a la Facultat de Lletres de l’Autònoma, combinant la feina i l’estudi passaren molts anys. Molts cafès al bar de la facultat, els primers amb els companys de classe, després amb els que ja eren professors. Per sort, no vaig ser alumne de cap d’ells. Desprès de molts triennis i ensurts, amb expulsió de la universitat inclosa... No obstant cal matisar aquest darrer fet. Era tan antic com a alumne que no sabien a quin dels plans d’estudi del Pleistocè pertanyia. Després de dos anys de contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutge va dictaminar que a la facultat l’havien espifiat.

Reincorporat a la disciplina acadèmica... només explicaré una batalleta més: em vaig examinar d’una assignatura d’història de Catalunya en una sala de reunions del Museu d’Història de Catalunya amb en Jaume Sobrequés i Callicó. Es van oblidar de convocar el professor per a l’examen i vam haver d’improvisar una cita per solucionar l’afer.

Un cop llicenciat, continuo amb el postgrau i la tesi doctoral defensada l’octubre del 2010 a la UAB amb el títol: «La conquesta de Catalunya. Diari d’operacions de l’Exèrcit del Nord (desembre del 1938 - febrer del 1939)». Els membres del tribunal van decidir posar-me la màxima nota pel treball. En versió resumida i intel·ligible, la presento ara als lectors. Així va ser, i no de cap altra manera, la coneguda com a Batalla de Catalunya».

 


Llibres d'aquest autor
La conquesta de Catalunya

La conquesta de Catalunya

Diari d'operacions de l'exèrcit de Franco
Carles López Rovira
Col·lecció: Base Històrica
Número: 86
ISBN: 978-84-15267-52-2
PVP: 17,00 €
Per primera vegada es recull de manera fidedigna l’operació militar franquista que va comportar la fi de la Catalunya republicana. Ha estat possible gràcies a la intensiva i excel·lent investigació que el seu autor ha realitzat als arxius militars, amb documentació original, i que li ha permès reconstruir dia a dia i poble a poble... + info

Si voleu adreçar-vos o expressar la vostra opinió sobre algun llibre a l'autor podeu enviar un correu electrònic a info@editorialbase.com
o per carta a l'atenció de l'autor a Editorial Base, carrer Breda, 7-9, local, 08029 Barcelona.

EDITORIAL BASE    c/ Breda nº 7. Barcelona 08029    Telèfon: 93.321.02.02   Fax: 93.410.39.78    info@editorialbase.com
Política de Privacitat | Avís Legal | Política de Cookies | Política de Contractació